Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Κύθηρα – Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Σάμο

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Κύθηρα – Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Σάμο

Ολονύχτια μάχη έδωσαν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις δύο πυρκαγιές, που μαίνονται από χθες, στη Σάμο και στα Κύθηρα.

Με το πρώτο φως της ημέρας, τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν τις ρίψεις του νερού, ενώ η εικόνα από την εξέλιξη και των δύο πυρκαγιών είναι καλύτερη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στη Σάμο εκκενώθηκαν ξενοδοχεία 

Η φωτιά στο Πυθαγόρειο Σάμο, που ξέσπασε λίγο μετά τις 5 μμ του Σαββάτου, βρίσκεται σε εξέλιξη. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, αποτελούμενες από 38 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα -πρόκειται για τις δυνάμεις του νησιού. Συνδράμουν επίσης αρκετά εθελοντικά οχήματα και βυτιοφόρα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις δύο ελικόπτερα. 

Η πυρκαγιά έφθασε πολύ κοντά σε σπίτια και ξενοδοχειακές μονάδες χωρίς ευτυχώς, να υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τελικά εκκενώθηκαν τέσσερα ξενοδοχεία.

Οι πολίτες που απομακρύνθηκαν άμεσα από στεριά και θάλασσα, στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο Πυθαγορείου όπου και παρέμειναν μέχρι να τακτοποιηθούν σε δωμάτια άλλων ξενοδοχείων.

Κατά την παραμονή τους προσφέρθηκε φαγητό και νερό με μέριμνα του Δήμου Σάμου και Αντιπεριφέρειας Σάμου.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Κύθηρα

Οριοθετήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία η φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ του Σαββάτου σε χαμηλή βλάστηση δασικής έκτασης στην Παλαιόπολη Κυθήρων.