Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εγκληματικές ευθύνες για το όργιο αυθαιρεσίας

Εγκληματικές ευθύνες για το όργιο αυθαιρεσίας

Να παρέμβει ο εισαγγελέας στη Χαλκιδική – Υπόλογος ο Τζιτζικώστας για το γιγαντιαίο σκάνδαλο

 

Υπόλογος για το όργιο αυθαιρεσίας σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της Χαλκιδικής είναι ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η τραγωδία με τους επτά νεκρούς έφερε στο φως το γιγαντιαίο σκάνδαλο με την αυθαίρετη δόμηση που συντελείται με τις ευλογίες της περιφέρειας Μακεδονίας.

Ενα ολόκληρο χωριό με εξακόσιες κατοικίες είναι στο σύνολο του αυθαίρετου, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστικών μονάδων που λειτουργούν στην περιοχή.

Η εισαγγελική παρέμβαση θεωρείται πλέον επιβεβλημένη διότι, η διαπλοκή ανάμεσα στις υπηρεσίες της περιφέρειας και τα συμφέροντα σε συνδυασμό με το πελατειακό σύστημα που έχει ανάγει σε δόγμα ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχουν μετατρέψει την παραλιακή ζώνη της Χαλκιδικής σε μια επικίνδυνη παγίδα.

Η δικαστική έρευνα για το γιγαντιαίο σκάνδαλο είναι επιβεβλημένη και γι’ αυτό προκαλεί εντύπωση η καθυστέρηση των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών.

Προφανώς τα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης ατονούν όταν πρόκειται να διερευνηθούν ευθύνες παραγόντων της Δεξιάς, ενώ στην περίπτωση της Ρένας Δούρου η έρευνα ήταν άμεση.

Εκτός από την περιφέρεια στο όργιο αυθαιρεσίας στην Χαλκιδική, εμπλέκονται μια σειρά ακόμα υπηρεσίες.

Το ερώτημα που τίθεται είναι πως έχουν εξασφαλίσει ηλεκτροδότηση αυθαίρετα κτίσματα και για ποιο λόγο είναι ανύπαρκτος ο έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι επτά νεκροί στην Χαλκιδική εκθέτουν διεθνώς τη χώρα μας και αποτελούν τεράστιο πλήγμα για τη βαριά βιομηχανία του τουρισμού που συμβάλλει καθοριστικά στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν.

Πάντως το κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε την περιοχή δεν είπε το παραμικρό για το όργιο αυθαιρεσίας, προφανώς για να μην δυσαρεστήσει τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Σε περίπτωση κατά την οποία ο περιφερειάρχης ανήκε στον ΣΥΡΙΖΑ θα ζητούσαν την άμεση παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών.