Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εύβοια: Σε εξέλιξη φωτιές σε Ιστιαία και στις Λεχριές

Εύβοια: Σε εξέλιξη φωτιές σε Ιστιαία και στις Λεχριές

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο νέες φωτιές στην Εύβοια, μακριά από κατοικημένες περιοχές. Συγκεκριμένα, η μία φωτιά εντοπίζεται σε δασική έκταση στην περιοχή Βασιλίνα, του δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού Ευβοίας.

Στο σημείο άμεσα κινητοποιήθηκαν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα και ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη. Ήδη μάλιστα, από τις ρίψεις νερού από αέρος εμφανίζει καλή εικόνα η εξέλιξη του πύρινου μετώπου.

Την ίδια ώρα έχει ξεσπάσει φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Λεχριές, του δήμου Χαλκιδαίων Ευβοίας, σε κορυφογραμμή και εξαιρετικά δύσβατο σημείο. Στο σημείο έχουν κινητοποιηθεί 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρο και ένα αεροσκάφος.

Η φωτιά που ξέσπασε μεταξύ των χωριών Πλατάνια και Αγριλίτσα, του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας, μπορεί να θεωρηθεί οριοθετημένη πλέον. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις και επιχειρούν μέχρι να θέσουν την φωτιά υπό μερικό έλεγχο.

Καλύτερη είναι η εικόνα που εμφανίζει πλέον και το πύρινο μέτωπο σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Προκοπάτα στην Κεφαλονιά.

Στο σημείο, κατόπιν των ενισχύσεων που κατέφτασαν στην περιοχή, επιχειρούν συνολικά πλέον 26 πυροσβέστες (19 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρου τμήματος), ένα αεροσκάφος Canadair, δύο αεροσκάφη PZL και ένα ελικόπτερο.