Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ξέσπασε φωτιά από κεραυνό στον Παρνασσό – ΕκκενώθηκΦωτιά από κεραυνό στον Παρνασσό – Εκκενώθηκαν δύο παιδικές κατασκηνώσειςαν εκτάκτως δύο παιδικές κατασκηνώσεις

Φωτιά από κεραυνό στον Παρνασσό – Εκκενώθηκαν δύο παιδικές κατασκηνώσεις

Εκτός από την κακοκαιρία στη Χαλκιδική, μία φωτιά και στον Παρνασσό έχει σημάνει συναγερμό στην πυροσβεστική υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας κεραυνός που έπεσε  γύρω στις 2:00′ τα ξημερώματα της Πέμπτης 11 Ιουλίου στον Παρνασσό κοντά στη Φτερόλακα,προκάλεσε μεγάλη φωτιά που αμέσως κινητοποίησε την πυροσβεστική.

Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι, που δυσκόλεψαν το έργο της πυροσβεστικής. Την ίδια στιγμή  δόθηκε εντολή να εκκενωθούν δύο κατασκηνώσεις που βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα, ανατολικά της φωτιάς, καθώς το μέτωπο έδειχνε να κατευθύνεται προς εκεί .

Πιο συγκεκριμένα μέσα στη νύχτα 134 παιδιά από την κατασκήνωση των χριστιανικών μαθητικών ομάδων έχουν μεταφερθεί στο γυμνάσιο και λύκειο της Αμφίκλειας, ενώ άλλοι 124 πρόσκοποι μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται προσωρινά στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.

Οι κινήσεις αυτές, παρότι αναγκαίες, προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση ειδικά στους γονείς των παιδιών. Τελικά όμως η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.