Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο σεξισμός υπάρχει: θύμα του και η σεφ Γωγώ Δελογιάννη

Ο σεξισμός υπάρχει: θύμα του και η σεφ Γωγώ Δελογιάννη

H έμφυλη διάκριση ή αλλιώς σεξισμός είναι μία προκατάληψη σχετικά με το φύλο ενός ατόμου και κυρίως στο πρόσωπο των γυναικών. Όχι, ο σεξισμός δεν είναι στα κεφάλια των γυναικών ούτε πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν υπάρχει!

Τρανό παράδειγμα σεξισμού και βίας η επίθεση σωματική και λεκτική στην γνωστή Σεφ, Γωγώ Δελογιάννη, οποία μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook περιέγραψε την επίθεση, τα σχόλια, τις βρισιές αλλά και το ΧΑΣΤΟΥΚΙ (!) που δέχθηκε από ηλικιωμένο άντρα την ώρα που οδηγούσε στον Κεραμικό.

Η ίδια μέσα σε λίγες γραμμές περιγράφει καρέ – καρέ την τις σκηνές βίας και την απαράδεκτη συμπεριφορά ενός ηλικιωμένου ο οποίος έβγαλε όλο του μένος προς τις γυναίκες στο πρόσωπο της γνωστής σέφ!

Όπως λοιπόν αναφέρει στην δημοσίευση της, την ώρα που οδηγούσε στον Κεραμεικό χρειάστηκε να κάνει όπισθεν, επειδή ένα φορτηγό, μπροστά της είχε κολλήσει μεταξύ σταθμευμένων.

Πίσω της βρισκόταν ένα μηχανάκι, με οδηγό έναν άντρα περίπου στα 65, ο οποίος άρχισε να της κορνάρει επίμονα πιστεύοντας ότι δεν τον έχει δει. Όταν εκείνη του απάντησε πως τον έχει δει εκείνος πλησίασε στο παράθυρο του αυτοκινήτου της φανερά εκνευρισμένος λέγοντας της "εγώ, μωρή χοντρή, βλέπω ότι πας πίσω τόση ώρα. Πού το ξέρω ότι με είδες, ε;".  

Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία της του ζήτησε ευγενικά να φύγει. Ο ηλικιωμένος τεντώνοντας το χέρι του με σκοπό να την χτυπήσει (!) ξεκίνησε να την βρίζει χυδαία και στην συνέχεια της έριξε ΧΑΣΤΟΥΚΙ (!) συνεχίζοντας τις βρισιές!

Παρόλο που υπήρχε κόσμος τριγύρω ΚΑΝΕΝΑΣ δεν άφησε τη δουλειά του για να βάλει στην θέση του άντρα που πριν ένα λεπτό είχε χτυπήσει μια γυναίκα (!) μόνο δύο κύριοι πλησίασαν του ζήτησαν να φύγει και να μην την πειράξει, πράγμα που ήδη είχε κάνει.

Η ίδια, μετά το σοκ, πάρκαρε λίγο πιο κάτω το αυτοκίνητο της, ενώ ο ηλικιωμένος απομακρυνόταν συνεχίζοντας τις απειλές και τα χυδαία λόγια.

Όπως αναφέρει η γνωστή σεφ απευθύνθηκε στην αστυνομία, καθώς είχε κρατήσει τα στοιχεία της πινακίδας.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση της:

Αξίζει να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο πως η σεφ Γωγώ Δελογιάννη, φημίζεται για τον ανθρωπισμό της, και την περίοδο των φονικών πυρκαγιών στο Μάτι, προσέφερε την βοήθεια της μαγειρεύοντας στον Ν. Βουτζά, βγάζοντας περισσότερες από 200 μερίδες φαγητό για τους ανθρώπους που επλήγησαν το καλοκαίρι του 2018 στην ανατολική Αττική.

Δείτε το βίντεο:

Το να σέβεσαι και να αντιμετωπίζεις ισάξια μια γυναίκα, είτε στα πλαίσια της δουλειάς είτε στην οδήγηση αλλά και γενικότερα, δεν σε κάνει λιγότερο "άντρα"!

Όσο και αν πιστεύουμε πως τα φαινόμενα σεξισμού και βίας έχουν εκλείψει, δυστυχώς κάνουμε λάθος. Το γεγονός ότι δεν συμβαίνουν καθημερινά στους οικείους μας δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν!

Δεν παύουμε όμως να ελπίζουμε αλλά και να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ σεβασμό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γυναικείας μας ύπαρξης!