Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εκδόθηκε από το Βέλγιο ένας από τους δολοφόνους του Αλέξανδρου Σταματιάδη

Εκδόθηκε από το Βέλγιο ένας από τους δολοφόνους του Αλέξανδρου Σταματιάδη

Εκδόθηκε στις 12 Ιουνίου από τις Αρχές του Βελγίου και αφίχθη στην Ελλάδα ο 30χρονος Αλβανός κακοποιός Τζέρτζι Έλβις, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστείες, κλοπές και άλλα αδικήματα.

Στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου εξιχνιάστηκε η υπόθεση της ανθρωποκτονίας και ένοπλης απόπειρας ληστείας που διέπραξε ομάδα Αλβανών κακοποιών σε βάρος του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας του 2018, στο σπίτι του στην Κηφισιά.

Ένας από τους δράστες και υπεύθυνος για την δολοφονία του άτυχου 52χρονου επιχειρηματία που πυροβόλησαν τότε στην πλάτη μπροστά στα μάτια της συζύγου και κατέληξε στα τέλη Απριλίου του 2018, ήταν ο 30χρονος ο οποίος εντοπίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου, μετά από πολύμηνη έρευνα των αντρών της Ασφάλειας Αττικής σε προάστιο των Βρυξελών στο Βέλγιο, όπου και είχε καταφύγει μετά τη ανθρωποκτονία και αφού μετέβησαν στο Βέλγιο Έλληνες αξιωματικοί, συνεργάστηκαν με τις βελγικές Αρχές, εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Από την εξάρθρωση της σπείρας των σκληρών κακοποιών με τις πάνω από 120 ληστείες και κλοπές τον περασμένο Φεβρουάριο και την προφυλάκιση των 8 μελών της σπείρας, η έρευνα για την δράση τους συνεχίστηκε σε όλη την χώρα, καθώς υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ότι η πρακτική τους ήταν να στοχοποιούν σπίτια κυρίως σε χωριά της επαρχίας, να πραγματοποιούν εφόδους και να πραγματοποιούν ακόμα και έξι διαρρήξεις μέσα σε ένα απόγευμα όπως στην περίπτωση χωριού της Κατερίνης.

Αρχικά, από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής είχε προκύψει πως οι κακοποιοί είχαν πραγματοποιήσει δύο ένοπλες ληστείες, 55 κλοπές-διαρρήξεις σε σπίτια, 9 απόπειρες διαρρήξεις και μία απόπειρα διάρρηξης σε ΑΤΜ, στην Αττική, στην Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στην Ήπειρο. Είναι όλοι τους σκληροί κακοποιοί και έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν για ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις και ένας από αυτούς και για πρόκληση βαρέων σωματικών βλαβών κατά την διάπραξη ληστείας.

Από την συνεχιζόμενη έρευνα αυτή την φορά από τις Αρχές της Κεντρικής Μακεδονίας, εξιχνιάστηκαν ακόμη 69 κλοπές-διαρρήξεις σε σπίτια που έγιναν μέσα σε ένα εξάμηνο σε 12 νομούς της Ελλάδας.