Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το twitter τρολάρει #Χάρβαρντ και Ντόρα Μπακογιάννη

Το twitter τρολάρει #Χάρβαρντ και Ντόρα Μπακογιάννη

Πως αντέδρασε το Twitter μετά τη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη πως ο γιος της Κώστας Μπακογιάννης ΝΥΝ δήμαρχος Αθηναίων ήταν χρήσιμος ως σύμβουλος της κατά τη θητεία της στο υπουργείο Εξωτερικών γιατί είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ;

Το Χάσταγκ #Χάρβαρντ τρένταρει αυτή την στιγμή στο λατρεμένο Twitter, καθώς κόσμος και κοσμάκης έτρεξε να σχολιάσει την απάντηση της η οποία θεοποίησε τον τότε 25χρονο γιό της λέγοντας «Όταν είναι απόφοιτος του Harvard και έχει κάνει τις σπουδές που έχει κάνει, τότε ναι, ήταν χρήσιμος και αν είχατε κάνει μια ερώτηση στο υπουργείο θα σας το λέγανε όλοι».

Το χιούμορ στις αναρτήσεις είναι άφθονο, αλλά δεν λείπουν και τα ...παράπονα καθώς πολλοί είναι εκείνοι που ενώ είναι απόφοιτοι του Χάρβαρντ, δεν έγιναν ποτέ σύμβουλοι του υπουργείου εξωτερικών. 

Που πας
Ρε μάγκα;
Χωρίς κλαρίνο
από Χάρβαρντ pic.twitter.com/ztdnVxRDFp

— vagdog (@vagnaoumi) June 14, 2019

Έφτιαξα μόνη μου πολυθρόνα από το ΙΚΕΑ και τώρα έχω αράξει πάνω της και περιμένω με ύφος «συγνώμη δεν θα μπορέσω» να χτυπήσει το τηλέφωνο από το Χάρβαρντ

— Φαρμακόγλωσσα (@m_soupia) August 31, 2018

Και ‘γω έχω βγάλει Χάρβαρντ αλλά ούτε για γονδολιέρη δεν με πήρατε! Τι θα γίνει;

— K Tsets (@ktsets) June 14, 2019

Τι να κανει το Χαρβαρντ μπροστα σε ενα ελληνικό ταξί;

— ριςΠα (@alter_rispa) June 14, 2019

Από τα λόγια της Ντόρας,
γίνεται αντιληπτό πως το Χάρβαρντ
είναι το αντίστοιχο του ΓΑΛΑΖΟΑΙΜΑΤΟΣ
σε περίοδο ψευτο-Δημοκρατίας...

— Δημήτρης Βουζουναράς (@dbaznr) June 14, 2019

Να πρέπει να τελειώσεις το Χάρβαρντ για να συμβουλεύεις τη Μάνα σου... Δυσκολέψανε τα πράγματα

— Κapoios Αllos (@Kapoiosmpla) June 14, 2019

το "Χαρβαρντ" με προφορά ντορας https://t.co/I68gBl3ZMX

— Homo Crocus (@Homo_Crocus) June 14, 2019

Να ναι καλά το #Χαρβαρντ και ο Κωστόπουλος που σας ξεβλαχεψαν

— Σεζάλισμαν (@sezalisman) June 14, 2019

Εσεις ειστε αποφοιτοι του Χαρβαρντ η ειστε τπτ βλαχοι;! #ΝΔ_ξεφτιλες

— Tasos D. (@Zombie_Rules) June 14, 2019

Σε ποια χώρα ?? Μόνο στην Ελλάδα !!!
Οι Μητσοτάκηδες τελειώνουν πριν τα 25 το Χάρβαρντ !!!
κι έχουν να λαμβάνουν απο όλους μας...

— Ioannis Chatzakis - Ιωάννης Χατζάκης (@johnchatzakis) June 14, 2019

Οι Αθηναίοι ήθελα δήμαρχο, ενα παιδί της μαμάς με πτυχίο Χάρβαρντ και με μεγαλοδημοσιογραφο σύζυγό να τον καμαρώνει.
Το όνειρο δηλαδή σχεδόν καθε Ελληνίδας γυναίκας.

— P.S (@bou_zervos) June 14, 2019

Πώς θα μαζέψει βρε τα ένσημα για μετεπειτα πρωθυπουργός? Κλέφτες θα γίνουν οι του Χάρβαρντ δηλ ?

— kath.ths (@kath_thecatlady) June 14, 2019

Η Ντόρα διορίστηκε υπουργός από τον πατέρα της χωρίς να έχει τελειώσει το #Χαρβαρντ

— Gregoris Gregoriou (@gregorygr61) June 14, 2019

 

Πρίν από όλα αυτά είχε προηγηθεί σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της Ν. Μπακογιάννη και του Γ. Κατρούγκαλου σε εκπομπή του «Action24» με αφορμή τον κατάλογο αποστολής του ΥΠΕΞ από το 2006 στον ΟΗΕ με 118 μέλη όπου ηγούνταν η Ντόρα Μπακογιάννη, ως υπουργός Εξωτερικών.

Η συζήτηση στράφηκε σε ζητήματα διαφθοράς και οικογενειοκρατίας με τον Γ. Κατρούγκαλο να αναφέρει πως στα μέλη της αποστολής ήταν 3 συγγενείς της Ν. Μπακογιάννη καθώς και ο γιος της, Κώστας Μπακογιάννης. Ενώ να σημειωθεί μάλιστα, ότι μέλος της αποστολής ήταν και ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος είναι κουμπάρος της Ντόρας Μπακογιάννη, όπως δήλωσε η ίδια (!)

Φανερά εκνευρισμένη, η Ν. Μπακογιάννη απάντησε ότι ο γιος της ήταν χρήσιμος και απολύτως κατάλληλος για συμμετοχή στην αποστολή, σε ηλικία μόλις 25 ετών, ως απόφοιτος του Χάρβαρντ!

Το κλίμα έντασης συνεχίστηκε όταν η ίδια στράφηκε κατά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας μάλιστα σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί (μάταια) την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος που έγινε ότι «η οικογένεια Μητσοτάκη έχουμε όλοι εκλεγεί, σε αντίθεση με την οικογένεια Τσίπρα.»

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε πως πριν μερικές η Τασία Χριστοδουλοπούλου κατηγορήθηκε πως έκανε χρήση της δυνατότητας να μετατεθεί στη Βουλή η κόρη της.

Η ίδια πάντως, σύμφωνα με όσα απάντησε θέλησε να το κάνει μετά από πολλά χρόνια εμπειρίας της κόρης της αλλά και λόγω των προσόντων της σε επίπεδο μόρφωσης, καθώς θα μπορούσε να υπηρετήσει επαρκώς μια θέση στη Βουλή.

Σε θέση άμυνας η κυρία Χριστοδουλοπούλου παραδέχτηκε ότι η ίδια από τη θέση της αντιπροέδρου της Βουλής είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί εγκαίρως και με τη σειρά της ενημέρωσε, όπως έκαναν και άλλοι βουλευτές, και την κόρη της.

Αμέσως μετά, η πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Πρωθυπουργό, αναγνώρισε το λάθος της, ζήτησε συγγνώμη και απέσυρε την υποψηφιότητά της, σε αντίθεση με την κυρία Μπακογιάννη η οποία έκανε ακριβώς το ίδιο με τον γιό της ο οποίο είναι απόφοιτος Harvard βεβαίως – βεβαίως. 

Παρόλα αυτά η κυρία  Μπακογιάννη δεν έχει απαντήσει από τότε ποτέ γι’ αυτήν την πολυμελή αποστολή, η οποία ήταν «διπλάσια σε αριθμό από τη Γαλλία και τετραπλάσια από την Πορτογαλία», όπως ανάφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

 

Δείτε παρακάτω ολόκληρο τον διάλογο:

 Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: (αναφέρεται στις ευθύνες των πρώην κυβερνήσεων στα ζητήματα χρεοκοπίας, οικογενειοκρατίας και διαπλοκής) «Εχω εδώ τον κατάλογο της αποστολής του 2006, του υπουργείου Εξωτερικών, στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Η αποστολή είχε 118 μέλη, διπλάσια από τη Γαλλία, τετραπλάσια από την Πορτογαλία. Αυτό αφορά το κομμάτι της χρεοκοπίας που ανέφερα προηγουμένως. Το κομμάτι της οικογενειοκρατίας είναι ότι βλέπω στον κατάλογο της αποστολής τρία ονόματα με επώνυμο Μητσοτάκη και τον 25χρονο τότε Κώστα Μπακογιάννη ως ειδικό σύμβουλο της υπουργού Εξωτερικών. Είναι ηθικό να διορίζει η υπουργός τον γιο της ως σύμβουλο;

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Όταν είναι απόφοιτος του Harvard και όταν έχει κάνει τις σπουδές που έχει κάνει, ΝΑΙ! Ήταν χρήσιμος και αυτό θα σας το έλεγαν όλοι στο υπουργείο. Δεν ντρέπεστε, κ. Κατρούγκαλε;

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Και τρίτο, ως προς το καθεστώς διαπλοκής, ένα άλλο μέλος της αποστολής του υπουργείου Εξωτερικών που εμφανίζεται ως σύμβουλος ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Τι συμβούλευε ο Βαγγέλης Μαρινάκης; Γιατί ήταν μέλος της αποστολής του υπουργείου Εξωτερικών;

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ο κ. Κατρούγκαλος δεν έχει υπάρξει, όπως εγώ, πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Έμεινα έναν μήνα στην Αμερική. Ήταν από τις καλύτερες ημέρες του υπουργείου Εξωτερικών. Η αποστολή ήταν μεγάλη γιατί βρισκόμασταν επί ένα μήνα εκεί με στόχο να κάνουμε τη μεγάλη συνάντηση μεταξύ Αράβων και Ισραηλινών. Σε ό,τι αφορά τον κ. Μαρινάκη, δεν πληρώθηκε από κανέναν. Είχε απλώς μία κάρτα για να παρακολουθήσει εκείνη την ιστορική συνάντηση. Ο κ. Μαρινάκης είναι κουμπάρος μου...

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Και γι' αυτό πρέπει να είναι σύμβουλος στο ΥΠΕΞ;

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Δεν ήταν σύμβουλος. Μπήκε με την κάρτα για να παρακολουθήσει. Η οικογένεια Μητσοτάκη έχουμε όλοι εκλεγεί, σε αντίθεση με την οικογένεια Τσίπρα.
 

Δείτε την απάντηση της και στο βίντεο που σας παραθέτουμε: