Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Στην εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη ληστεία στο ΑΧΕΠΑ

Στην εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη ληστεία στο ΑΧΕΠΑ

Στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 2 μ.μ., οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν για την επεισοδιακή ληστεία χρηματαποστολής στο ΑΧΕΠΑ καθώς μια 39χρονη γυναίκα - Συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το δικαστικό μέγαρο.

Στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν σήμερα, λίγο μετά τις 2 μ.μ.,  οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν για την επεισοδιακή ληστεία χρηματαποστολής ανεφοδιασμού αυτόματου μηχανήματος συναλλαγών (ΑΤΜ), στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Εκτός από τους δύο άνδρες, ηλικίας 41 και 35 ετών, στο δικαστικό μέγαρο της πόλης μετήχθη και μια 39χρονη που συνελήφθη για την υπόθεση και φέρεται ως συνεργός τους.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να βρεθούν ενώπιον της εισαγγελέως ποινικής δίωξης για να τους απαγγελθούν οι κατηγορίες, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να παραπεμφθούν σε τακτικό ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.

Η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τους συλληφθέντες έφτασε γύρω στις 2.45 μετά το μεσημέρι στα δικαστήρια, ξεκινώντας προηγουμένως από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης. Οι κατηγορούμενοι μπήκαν στο κτήριο από την πλαϊνή (υπόγεια) είσοδο της οδού Πολυτεχνείου, με συνοδεία αστυνομικών των ΕΚΑΜ.

Στην κεντρική είσοδο του δικαστικού μεγάρου συγκεντρώθηκαν από νωρίς δεκάδες άτομα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους διωκόμενους, ανταποκρινόμενοι σε διαδικτυακό κάλεσμα που απηύθυνε συλλογικότητα αναρχικών μέσω του athens.indymedia.. Μόλις η αυτοκινητοπομπή έφτασε, οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα συμπαράστασης.