Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Συγκλονίζει ο Έλληνας καρδιολόγος που έσωσε 54χρονη Ελβετή από βέβαιο θάνατο σε πτήση

Συγκλονίζει ο Έλληνας καρδιολόγος που έσωσε 54χρονη Ελβετή από βέβαιο θάνατο σε πτήση

Γυναίκα 54 ετών έσωσαν από βέβαιο θάνατο και μάλιστα εν πτήσει, δύο γιατροί κατά την επιστροφή τους από ιατρικό συνέδριο, που παρακολούθησαν τις περασμένες μέρες στη Λισαβόνα.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης Λισαβόνα-Ζυρίχη, 54χρονη γυναίκα ελβετικής καταγωγής που βρισκόταν στην ίδια πτήση και θα συνέχιζε το ταξίδι της για Ντουμπάι, υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου. Αμέσως οι δύο Έλληνες γιατροί Αγγελόπουλος και Σπηλιόπουλος, αξιοποιώντας τα ελάχιστα μέσα που διέθετε το αεροπλάνο, επανέφεραν στη ζωή τη γυναίκα και σταθεροποίησαν την κατάστασή της.

Η κ. Σπηλιόπουλος μίλησε σε εκπομπή της ΕΡΤ1, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Είδαμε τη γυναίκα να πέφτει λιπόθυμη στο διάδρομο του αεροπλάνου. Χωρίς να χάσουμε χρόνο μαζί με τον συνάδελφο και κουμπάρο μου τον Γιώργο τον Αγγελόπουλο, προσφέραμε τις πρώτες βοήθειες, σταθεροποιήσαμε την ασθενή και οι πιλότοι ζήτησαν να τους δοθεί προτεραιότητα ώστε να προσγειώσουν το αεροσκάφος άμεσα, για να παραλάβει τη γυναίκα ασθενοφόρο. Προσγειωθήκαμε, την παρέλαβε το ασθενοφόρο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο και τελικά διέφυγε τον κίνδυνο».