Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ταλαιπωρία για δεκάδες επιβάτες - Αεροπλάνο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη προσγειώθηκε στη Ρουμανία

Ταλαιπωρία για δεκάδες επιβάτες - Αεροπλάνο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη προσγειώθηκε στη Ρουμανία

Ώρες αγωνίας για περίπου 250 Έλληνες που βρίσκονται αποκλεισμένοι στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα.

Οι επιβάτες ταξίδευαν από το Λονδίνο με προορισμό την Θεσσαλονίκη, ωστόσο λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες την χώρα μας, η πτήση προσγειώθηκε εκτάκτως στην Ρουμανία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση για τους ταξιδιώτες είναι απελπιστική, καθώς οι υπεύθυνοι της αεροπορικής εταιρείας δεν απαντούν στις κλήσεις τους, ενώ και η ελληνική πρεσβεία στην Ρουμανία δηλώνει αδυναμία να τους εξυπηρετήσει.

“Είμαστε μόνοι και αβοήθητοι, δεν έχουμε βρει καμία απολύτως άκρη” είπε μεταξύ άλλων μία από τους εγκλωβισμένους επιβάτες στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα στη Ρουμανία.

“Πήραμε στην πρεσβεία τηλέφωνο, δεν θεωρήθηκε ότι είναι αρμόδια να μας συνδράμει και είμαστε εδώ εγκλωβισμένοι”, σημείωσε και πρόσθεσε:

“Οι μισοί έφυγαν με λεωφορεία που διέθετε η εταιρεία έπειτα από πίεση. Αυτά τα λεωφορεία από ότι μάθαμε δεν έχουν ούτε θέρμανση. Προσπαθούμε να βρούμε λύση. Στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα είμαστε περί τους 100”.

"Όποτε υπάρχει χαμηλή νέφωση και ο πιλότος αποφασίζει ότι δεν επιθυμεί να προσεγγίσει το αεροδρόμιο, είναι απόφαση αποκλειστικά και μόνο της εταιρείας το αεροδρόμιο που επιθυμεί να προσεγγίσει και ουδείς μπορεί να παρέμβει στην απόφαση αυτή. Είναι θέμα που αφορά αποκλειστικά την πολιτική στρατηγική της εταιρείας που προφανώς έχει μια κατάσταση με εναλλακτικές λύσεις", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Fraport, Νίκος Παπάζογλου.