Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Επίσκεψη - έκπληξη για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στις φυλακές της Ανδριανούπολης

Επίσκεψη - έκπληξη για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στις φυλακές της Ανδριανούπολης

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης, αναμένεται να δεχτούν μία επίσκεψη – έκπληξη.

Εκτός από τους γονείς τους, θα τους επισκεφθεί και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, με την ιδιότητα του επικεφαλής αντιπροσωπείας ευρωπαίων αξιωματούχων. Ο κύριος Κεφαλογιάννης, με την ιδιότητα του προέδρου της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, είχε καταθέσει επίσημο αίτημα απελευθέρωσης των στρατιωτικών τόσο κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα τον περασμένο Μάρτιο, όσο και τον Απρίλιο.

Μεθοδικά και κάτω από μυστικότητα – όπως διαβάζουμε στο ekriti.gr - οι διαβουλεύσεις που γίνονταν όλο αυτό το διάστημα, απέφεραν καρπούς. Υπενθυμίζουμε ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία 607 έναντι 7 τάχθηκε υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης των Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές.

Η ημερομηνία επίσκεψης του κ. Κεφαλογιάννη στην Ανδριανούπολη δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί, κάτι που θα γίνει της επόμενες ημέρες, ωστόσο θα πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα και ευρωπαίου  αξιωματούχου που θα δει από κοντά τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη, από την 1η Μαρτίου οπότε και συνελήφθησαν στον Έβρο.