Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το νέο ασφαλιστικό έκοψε 50% από τους συνταξιούχους της εμπορικής!

Το νέο ασφαλιστικό έκοψε 50% από τους συνταξιούχους της εμπορικής!

Απόκλιση άνω του 1 δις ευρώ για τους συνταξιούχους της Εμπορικής! - Αποκαλυπτική, νέα αναλογιστική μελέτη για τους ασφαλισμένους στο ΤΕΑΠΕΤΕ!

 

 Την άδικη μείωση των συντάξεών τους κατά 50%, με το νέο ασφαλιστικό καταγγέλλουν οι συνταξιούχοι της Εμπορικής Τράπεζας! Σε εκδήλωση που πραγματοποίησε ο σύλλογος των Συνταξιούχων της Εμπορικής, παρουσιάστηκε σήμερα, αναλογιστική μελέτη που δείχνει τις μεγάλες απώλειες, στο εισόδημα τους ενώ ως ασφαλισμένοι στο ΤΕΑΠΕΤΕ κατέβαλλαν εισφορές 7,25%, που  ήταν αυξημένες, κατά 140%, έναντι των άλλων ασφαλισμένων στην επικουρική ασφάλιση.

1

 

 Οι εισφορές αυτές  επί του συνόλου των αποδοχών, ανεβαίνουν στο 9% (200% περισσότερες σε σχέση με το ΕΤΕΑΜ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου, με την ένταξη του ΕΤΑΤ στον ΕΦΚΑ, χωρίς αναλογιστική μελέτη, ο ΕΦΚΑ επιβαρύνθηκε με το ποσό των 70 εκατ. ευρώ, ετησίως.

1

 

 Με το υπολειπόμενο ποσό των 20 εκ. ευρώ ετησίως - για την κάλυψη των 90 εκατ. ευρώ των ετήσιων δαπανών 2015 του ΕΤΑΤ- επιβάρυνε τους προσυνταξιούχους των Ταμείων της Εμπορικής Τράπεζας και της Alpha Bank με νέες περικοπές στις συντάξεις, που πλέον ανέρχονται σωρευτικά σε ποσοστό της τάξεως του 50%. Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος  του Συλλόγου, Χρήστος Τσιλώνης η μείωση στις επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων της Εμπορικής ήταν δραματική, ενώ εκείνοι πλήρωναν πενταπλάσιες εισφορές από αυτές που έδινες ένας μέσος υπάλληλος του Δημοσίου.

 

1

Με «όπλο» τα αποτελέσματα της αναλογιστικής μελέτης, που τεκμηριώνουν το δίκαιο των διεκδικήσεών μας, τα μέλη του συλλόγου δηλώνουν ότι ο αγώνας τους  μπαίνει σε νέα φάση και προχωρούν αγωνιστικά στο δρόμο της διεκδίκησης των χαμένων εισφορών.  Ο Γ. Γραμματέας του Συλλόγου, Γιώργος Δέδες, αναφέρθηκε σε παραδείγματα μειώσεων που δέχθηκαν στις επικουρικές τους συντάξεις, τονίζοντας ότι ο ίδιος έπαιρνε σύνταξη ύψους περίπου 1.200 ευρώ η οποία έπεσε κάτω από τα 300!

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων και της αγοράς. Ο  πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, δήλωσε στην kontranews, ότι η περίπτωση των μειώσεων που δέχθηκαν οι συνταξιούχοι της εμπορικής, είναι «έγκλημα», ενώ  την αδικία της απώλειας εισοδήματος, των συνταξιούχων επισήμανε και ο Πρόεδρος του Χρηστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, κάνοντας λόγο για «ληστεία».

1

 

Οι ίδιοι οι συνταξιούχοι που γέμισαν την αίθουσα της παλαιάς Βουλής, τονίζουν ότι δεν αποδεχόμαστε την κλοπή των εισφορών τους  και την κατάργηση των δικαιωμάτων τους.

Η αναλογιστική μελέτη που παρουσιάστηκε σήμερα αποκάλυψε ότι απαιτείτε ένα επιπρόσθετο ποσό ύψους 1,093 δις ευρώ στο βασικό σενάριο, ώστε το ΕΤΑΤ, να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του για την καταβολή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των ασφαλισμένων στο ΤΕΑΠΕΤΕ.