Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
γενική γραμματεία

Τηλεοπτικές άδειες: Τις επόμενες ώρες ο «λευκός καπνός»

ΚΛΕΙΝΕΙ 48ΩΡΟ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ                                                                         

Με ομαλότητα συνεχίζεται η μαραθώνια διαδικασία δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Οι επιχειρηματίες αλλά και οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών σχημάτων που διεκδικούν τις τέσσερις άδειες, βρίσκονται στη ΓΓΕΕ εδώ και περίπου 48 ώρες. Μπήκαν το πρωί της Τρίτης, μεταξύ 7 και 8 το πρωί, σταδιακά, ανά 10 λεπτά ο κάθε υποψήφιος και στις 9 ξεκίνησε η δημοπρασία.

Οι πληροφορίες ήθελαν την πρώτη ημέρα να δημοπρατούνται οι δύο πρώτες άδειες και ότι χθες, Τετάρτη, μέχρι το βράδυ, είχε «κλειδώσει» και η τρίτη άδεια και απέμενε η δημοπράτηση της τέταρτης και τελευταίας. Ωστόσο, άλλες, νεότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι την Τρίτη δημοπρατήθηκε μόνο η πρώτη άδεια, καθώς χρειάστηκαν 15 ώρες για να υπάρξει πλειοδότης και ότι χθες το πρωί ξεκίνησε η δημοπράτηση της δεύτερης άδειας, χωρίς να είναι γνωστό το πόσο διήρκεσε η διαδικασία. 

Ενώ λοιπόν αναμενόταν χθες να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει λευκός καπνός πριν από σήμερα το μεσημέρι. 

Παρά τα σενάρια, ουδείς, ωστόσο, γνωρίζει το παραμικρό για την πορεία της διαδικασίας μέσα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ενώ υπενθυμίζεται ότι ακόμα και οι «νικητές» των πρώτων αδειών είναι υποχρεωμένοι να μείνουν στα ειδικά διαμορφωμένα γραφεία τους μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας της δημοπρασίας και για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. 

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία δημοπράτησης και της τέταρτης τηλεοπτικής άδειας θα συνταχθεί πρακτικό αλλά και η επίσημη ανακοίνωση μέσω της οποίας θα αναφέρονται οι τέσσερις πλειοδότες και το ποσό έναντι του οποίου δημοπρατήθηκαν οι άδειες. 

Από το πρωί της Τετάρτης υπήρξε «βροχή» ασφαλιστικών μέτρων, που θυροκολλήθηκαν από δικαστικούς επιμελητές στην είσοδο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και αφορούν είτε τη διαδικασία της δημοπρασίας, είτε τους ίδιους τους επιχειρηματίες.

Στο μεταξύ, την κινητοποίηση των αρχών προκάλεσε χθες το βράδυ ένα drone που έκανε την εμφάνισή του σε κοντινή απόσταση από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης. Το τηλεκατευθυνόμενο, ιπτάμενο αντικείμενο προκάλεσε την έκπληξη όσων βρίσκονται έξω από το κτήριο και φυσικά των αστυνομικών, οι οποίοι αναζήτησαν δίχως αποτέλεσμα το χειριστή του.

Το drone πέταξε για λίγη ώρα σε ύψος 20 με 30 μέτρων, φτάνοντας μέχρι τον 3ο-4ο όροφο του κτηρίου.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν οι εξής:

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
  • ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
  • ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  • DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
  • ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
  • ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
  • ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).

Από τους οκτώ υποψηφίους, οι τέσσερις εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους (Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤΕΝΝΑ, Βαγγέλης Μαρινάκης για την ALTER EGO, Ιβάν Σαββίδης για την DIMERA και Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για την ομώνυμη εταιρεία) ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις καθοδηγούνται από τους Γενικούς Διευθυντές τους (Πάνος Κυριακόπουλος για τον Ανεξάρτητο Πάροχο, Κάρολος Αλκαλάι για το STAR, Κώστας Κιμπουρόπουλος για τον ΣΚΑΪ και Δημήτρης Φουρλεμάδης για τον ALPHA).

 

Διαβάστε επίσης: Συναγερμός στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης - Drones εμφανίστηκαν πάνω από το κτίριο