Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
γενική γραμματεία

Τηλεοπτικές άδειες: Σε εξέλιξη η διαδικασία (Εικόνες & Βίντεο)

ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ                                                                                          

Σε εξέλιξη βρίσκεται, η διαδικασία δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Ύστερα από κλήρωση για την ακριβή ώρα άφιξης, ξεκίνησαν λίγο μετά τις 07:00 να φτάνουν στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Τύπου, οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών και των επιχειρηματιών που θα διεκδικήσουν μέσα στις επόμενες 48 ώρες, άδεια για ένα από τα τέσσερα κανάλια.

Κρατώντας από μία μικρή βαλίτσα ο καθένας – αφού ίσως χρειαστεί να παραμείνουν απομονωμένοι στο κτίριο για τις επόμενες 48 ώρες – και χωρίς να κάνουν κάποια δήλωση εισήλθαν στο κτίριο, το οποίο έχει ήδη εφοδιαστεί με ράντζα και χημικές τουαλέτες.

Πρώτα έφτασαν οι άνθρωποι της Singular Logic, της εταιρείας που έχει αναλάβει το διαγωνισμό. 

Η ώρα που θα μπαίνουν στο κτίριο οι εκπρόσωποι των υποψηφίων ορίστηκε κατόπιν της κλήρωσης, και έτσι στις 07:10 μπήκε ο εκπρόσωπος του του STAR Κάρολος Αλκαλάι.

Στη συνέχεια μπήκαν στο κτήριο οι εκπρόσωποι του ΑΝΤ1. Kανονικά ήταν προγραμματισμένο να μπουν στις 07:10, ωστόσο οι Στρατής Λιαρέλης και Θοδωρής Κυριακού τελικά έφθασαν και μπήκαν στο κτίριο αργότερα. 

Τρίτος κατά σειρά μπήκε ο υιός του κ. Καλογρίτσα, Βλαδίμηρος με εκπροσώπους της ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.).

Ακολούθησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. 

Αμέσως μετά για λογαριασμό του ΣΚΑΙ μπήκε στη ΓΓΕΕ ο Κώστας Κιμπουρόπουλος.

Σειρά είχε μετά ο κ. Δημήτρης Φουρλεμάδης από τον ALPHA. Σε δήλωση που έκανε στην κάμερα είπε ότι δεν θα έπρεπε να γίνει δεκτή η εγγυητική του κ. Καλογρίτσα και συνέχισε: «Είμαι αισιόδοξος, η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη και είναι και ταπεινωτική γιατί οι συνθήκες δεν είναι καλές». 

Προτελευταίος έφθασε ο Ιβάν Σαββίδης.

Με την άφιξη του Πάνου Κυριακόπουλου της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ» ολοκληρώθηκε ο κύκλος αφίξεων και πλέον αρχίζει η διαδικασία.

Η διαδικασία ξεκίνησε ενώ αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως ακόμη και όταν θα δοθεί η πρώτη άδεια, δεν θα γίνει τίποτα γνωστό.

Οι εκπρόσωποι των καναλιών δεν θα κρατούν τα κινητά τους τηλέφωνα ωστόσο θα υπάρχει τηλέφωνο σε περίπτωση που χρειαστεί να αφήσουν κάποιο μήνυμα.

 

 

 

Υπό Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εντός και εκτός κτιρίου διασφαλίζουν τόσο την ασφάλεια των προσώπων όσο και την τήρηση των κανόνων της δημοπρασίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κλειστή είναι η Αλεξάνδρου Παύλου, έξω από το κτίριο της γενικής γραμματείας ενημέρωσης.

Παράλληλα, δεν επιτρέπεται η στάθμευση στην παράπλευρη οδό του κτιρίου, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, διμοιρίες των ΜΑΤ, άνδρες της ΟΚΕ και εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας τα οποία περιπολούν.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "8" ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΑΔΕΙΕΣ                                  

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ: Γιάννης Βαρδινογιάννης και Πάνος Κυριακόπουλος

ALTER EGO: Βαγγέλης Μαρινάκης

ΑΝΤΕΝΝΑ: Θοδωρής Κυριακού και Στρατής Λιαρέλης

ΣΚΑΪ: Κώστας Κιμπουρόπουλος

ALPHA: Δημήτρης Φουρλεμάδης

STAR: Κάρολος Αλκαλάι:

DIMERA: Ιβάν Σαββίδης και Γιώργος Σαββίδης

ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ Α.Ε.: Βλαδίμηρος Καλογρίτσας 

 

Διαβάστε επίσης: Οκτώ τελικά οι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες

                          Τηλεοπτικές άδειες: Αυτοί είναι οι 8 που θα κλειστούν στα δωμάτια