Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Φράχτες σχεδιάζει να υψώσει η Βουλγαρία στα σύνορα της με την Ελλάδα και την Τουρκία

Φράχτες σχεδιάζει να υψώσει η Βουλγαρία στα σύνορα της με την Ελλάδα και την Τουρκία

ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ                                      

Φράχτες σχεδιάζει να υψώσει στα σύνορά της με την Ελλάδα και την Τουρκία η Βουλγαρία, προκειμένου να εμποδίσει μετανάστες και πρόσφυγες, που διαφεύγουν από τις πολεμικές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή να εισέλθουν στο έδαφός της.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της Βουλγαρίας σχεδιάζει να ανοίξει τάφρους για τον ίδιο σκοπό, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild».

Σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου Κοινής Ανάλυσης και Στρατηγικής της Παράτυπης Μετανάστευσης «εξαιτίας των μέτρων τα οποία έχουν ληφθεί στο Αιγαίο, οι παράνομοι διακινητές μεταναστών εστιάζουν περισσότερο στον διάδρομο από την Τουρκία προς τη Βουλγαρία και προς την Δυτική Ευρώπη». Εκεί «δραστηριοποιούνται ενεργά ανάλογα δίκτυα διακίνησης εδώ και χρόνια», σύμφωνα με την έκθεση.

Οι αριθμοί των μεταναστών και των προσφύγων προς τη Βουλγαρία παραπέμπουν σε σημαντικά «κενά ελέγχου κατά την είσοδο» στη χώρα και σε έντονες «δραστηριότητες διακινητών», όπως αναφέρει η έκθεση, στην οποία επίσης τονίζεται ότι ιδίως λόγω της οικονομικής αδυναμίας της χώρας υφίσταται ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος «να επιβαρυνθεί υπέρμετρα» η βουλγαρική αστυνομία, η οποία έχει ήδη ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά μέσα.