Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
jamala

Πανηγυρική υποδοχή στο Κίεβο για τη νικήτρια της Eurovision (ΦΩΤΟ)

Υποδοχή ηρωίδας επιφύλαξαν οι Ουκρανοί στην νικήτρια του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, Tζαμάλα, κατά την επιστροφή της στο Κίεβο. Εκατοντάδες θαυμαστές της τραγουδίστριας την υποδέχθηκαν στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου Μπορίσπολ με τις σημαίες ανά χείρας και φωνάζοντας: «Η Κριμαία είναι η Ουκρανία».

Η νίκη της Τζαμάλα προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, κυρίως στη Ρωσία, η οποία διαμαρτυρήθηκε στην EBU για την συμμετοχή της Ουκρανίας με ένα πολιτικό τραγούδι, το οποίο μιλά για την εκτόπιση των Τατάρων της Κριμαίας από τον Στάλιν το 1944. Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Τηλεοπτική Αρχή απέρριψε τις αιτιάσεις, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ιστορικές και όχι πολιτικές αναφορές.

jamala1

«Για εμένα αυτό σημαίνει ότι η ιστορία μου ακούστηκε, ότι η ιστορία των Τατάρων της Κριμαίας ακούστηκε, ότι η ιστορία της Ουκρανίας ακούστηκε, ότι οι οδύνες που ζήσαμε ακούστηκαν» είπε με δάκρυα στα μάτια η Τζαμάλα, κάνοντας σαφής αναφορά στον εμφύλιο πόλεμο που σοβεί στις ανατολικές επαρχίες και την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014.

jam2

Δείτε στο βίντεο την υποδοχή της Τζαμάλα: