Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Χαρά Καφαντάρη: Ο φόβος και η αμηχανία της ΝΔ φαίνεται από τους χειρισμούς της για την υπόθεση Novartis (βίντεο)

Για την υπόθεση Novartis η Χ. Καφαντάρη τόνισε ότι: «αυτό που θέλει ο ελληνικός λαός είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια και  τι πραγματικά έγινε.  Η ΝΔ προσπαθεί να «μαζέψει τα ασυμμάζευτα». 

Κοινή δήλωση 11 ευρωβουλευτών της "Προοδευτικής Συμμαχίας" για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Κοινή δήλωση εξέδωσαν 11 Ευρωβουλευτές της «Προοδευτικής Συμμαχίας» («Progressive Caucus») στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από 3 Πολιτικές Ομάδες -Ευρωπαϊκή Αριστερά, Σοσιαλιστές, Πράσινοι- για τον άμεσο κίνδυνο αποκάλυψης της ταυτότητας των προστατευόμενων μαρτύρων στο σκάνδαλο Novartis, μετά την απόφαση της Προανακριτικής Επιτροπής του ελληνικού Κοι

Παπαγγελόπουλος: Οι τέσσερις εισαγγελείς έπρεπε να έχουν πάει φυλακή μόνο από τις καταθέσεις τους (video)

Ενορχηστρωμένο σχέδιο τρομοκράτησης των προστατευόμενων μαρτύρων κατήγγειλε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και έκανε λόγο για απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis από την Προκαταρκτική Επιτροπή.

"Βέλη" Γεωργιάδη κατά της ΕΛ.ΑΣ και η γρηγορότερη "κυβίστηση"

Ακόμα και αν ο προστατευόμενος μάρτυρας "Μάξιμος Σαράφης" δήλωσε έτοιμος να καταθέσει για την υπόθεση Novartis -αρκεί να προστατευτεί η ταυτότητά του-, ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να ικανοποιεί την πλευρά της ΝΔ κρίνοντας από τη στάση στελεχών της, όπως για παράδειγμα ο  Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επέμεινε στο θέμα της βίαιης προσαγωγής, αφήνοντα

Παπαγγελόπουλος: Πραξικόπημα σε βάρος της Δημοκρατίας

Λάβρος εμφανίστηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης σε τηλεφωνική του παρέμβαση στη δημόσια τηλεόραση, ασκώντας σφοδρή κριτική στην προανακριτική και την κυβέρνηση για το θέμα του σκανδάλου Novartis.

Σαρακιώτης για Novartis: Η ΝΔ προτιμά να προστατεύει τους ανθρώπους που “τα έφαγαν”

"Προσωπικά ασπάζομαι την άποψη του κ. Καστανίδη ότι "πρέπει να προστατεύσουμε το θεσμό". Διαφωνεί το ΚΙΝ.ΑΛ. με τη θέση του στελέχους του; Το σκάνδαλο Novartis είναι παγκόσμιο και η έρευνα στην Ελλάδα ξεκίνησε από το FBI. Είναι αδιανόητο μια επιτροπή της Βουλής να υποκαθιστά την ελληνική δικαιοσύνη και η Ν.Δ. με το ΚΙΝ.ΑΛ.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αδειάζει τις μεθοδεύσεις ΝΔ και ΚΙΝΑΛ - Σε πανικό ο κ. Γεωργιάδης

"Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αδειάζει τις παράνομες μεθοδεύσεις ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ζητώντας από την Προανακριτική Επιτροπή να εφαρμοστεί η Υπουργική Απόφαση για κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων με χρήση

Ο Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων για τους προστατευόμενους Μάρτυρες της Novartis

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ο Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος ρωτήθηκε από τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννη Γκιόλα για τα δικαιώματα των προστατευόμενων μαρτύρων και απάντησε:

Επιστολή Παπαδημούλη στον Επίτροπο Δικαιοσύνης της ΕΕ - Kατάφωρη παραβίαση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, με αφορμή το σκάνδαλο Novartis

Ανοιχτή επιστολή προς τον επίτροπο Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας της ΕΕ, ΝτιντιέΡέιντερς, απέστειλε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, για την εν εξελίξει κατάφωρη παραβίαση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, αναφορικά με τη διερεύνησ

Γεωργιάδης: Στη φυλακή ο Τσίπρας αν έβαλε τους μάρτυρες της Novartis να τα πουν

Στο στόχαστρο του Αδώνιδος Γεωργιάδη βρέθηκαν εκ νέου ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, και η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. 

Αντικρούει τους ισχυρισμούς Αγγελή η Ξένη Δημητρίου

Για δέκα ολόκληρες ώρες κατέθετε η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στον εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Ευάγγελου Ζαχαρή, ο οποίος ερευνά τους δικονομικούς χειρισμούς της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, στην υπόθεση NOVARTIS. 

Άρειος Πάγος για υπόθεση Novartis: Δεν αίρεται το καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων - Διαμάχη κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με πηγές του Αρείου Πάγου οι προστατευόμενοι μάρτυρες συνεχίζουν να διέπονται από καθεστώς προστασίας μαρτύρων είτε τελικά εμφανιστούν να καταθέσουν στην Προανακριτική είτε οχι.

Ένταλμα βίαιης προσαγωγής και για την "Κελέση" – Δεν εμφανίστηκε στην ΓΑΔΑ

Στα "χνάρια" του "Μάξιμου Σαράφη" και η "Αικατερίνη Κελέση", η οποία δεν εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει ενώπιον των μελών της Προανακριτικής επιτροπής, που ερευνά την σκευωρία Novartis, όπως άλλωστε είχε ουσιαστικά προαναγγείλει με δήλωσή της προς τα μέλη της Επιτροπής, πριν από μερικές ημέρες.

Άρση προστασίας μαρτύρων: Η διπλή ιδιότητα και ο ρόλος της εισαγγελίας

Για να αρθεί η προστασία των προστατευομένων μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis, πρέπει να υποβληθεί αίτημα από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής προς τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, σύμφωνα με εισαγγελικούς κύκλους του Αρείου Πάγου.

Subscribe to Novartis