Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κτηματολόγιο: Τελευταία ευκαιρία για τις δηλώσεις

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο, με ανακοίνωσή του, καλεί για τελευταία φορά τους πολίτες, που είτε δεν έχουν δηλώσει καθόλου την ιδιοκτησία τους, είτε έχουν προχωρήσει σε δήλωση εμπρόθεσμης προσέλευσης και εκκρεμεί η οριστικοποίηση των δηλώσεών τους, να το πράξουν άμεσα.

Κτηματολόγιο: Δείτε τις 13 περιοχές στις οποίες λήγει σήμερα η προθεσμία

Να δηλώσουν πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων την ατομική ιδιοκτησία τους στο Ελληνικό Κτηματολόγιο προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα θα πρέπει έως και σήμερα, Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου του 2019.

Πως μεγαλώνει ο λογαριασμός ελέω παρατάσεων στο Κτηματολόγιο

Η περιορισμένη συμμετοχή των πολιτών στο Κτηματολόγιο οδηγεί σε παρατάσεις, οι οποίες αναμένεται να ανεβάσουν σημαντικά το κόστος του έργου με κίνδυνο να καθυστερήσει και η ολοκλήρωσή του, η οποία είχε προγραμματιστεί για το 2021.

Κτηματολόγιο: Παράταση για 21 περιοχές

Άλλες 21 περιοχές μπαίνουν στη νέα λίστα με τις παρατάσεις που δίνεται στο πλαίσιο της νομοθετικής ρύθμισης (με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας στις 16 Μαΐου) και αφορά στη συλλογή δηλώσεων στο τελευταίο πρόγραμμα κτηματογράφησης.

Παράταση σε οκτώ περιοχές για το Κτηματολόγιο

Συνεχίζεται ο κύκλος παρατάσεων στη συλλογή δηλώσεων Κτηματολογίου, με 8 περιοχές να παίρνουν σειρά. Πρόκειται για τους ΟΤΑ Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ξάνθης, Χαλκιδικής, Σάμου, Ικαρίας και Χίου, των οποίων η νέα ημερομηνία ορίζεται για τις 15 Ιουλίου προκειμένου έως τότε οι πολίτες να υποβάλουν την αίτηση ιδιοκτησίας.

Σε ποιες περιοχές παρατείνεται η προθεσμία για τις δηλώσεις στο Κτηματολόγιο

Με απόφαση της "Ελληνικό Κτηματολόγιο" παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές στις Περιφερειακές Ενότητες Εύβοιας, Αχαΐας, 'Αρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ροδόπης, Θάσου, Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Γρεβενών και Δ. Αττικής.

Ποιοι βοηθητικοί χώροι πρέπει να δηλώνονται στο Κτηματολόγιο - Ποιο το κόστος

Υπάρχουν κάποιοι βοηθητικοί χώροι (όπως αποθήκες και πάρκινγκ), που πρέπει να δηλώνονται στο Κτηματολόγιο.

Σύμφωνα με το Ελληνικό Κτηματολόγιο, οι δυο αυτοί τύποι χώρων πρέπει "να δηλώνονται στο Κτηματολόγιο μόνο εφόσον είναι αυτοτελή τμήματα - χώροι, δηλαδή καταλαμβάνουν χιλιοστά στο οικόπεδο".

Κτηματολόγιο: Οι λύσεις στα σημεία που σας δυσκολεύουν

Το μεγάλο στοίχημα του Ελληνικού Κτηματολογίου αυτήν την περίοδο είναι να προσελκύσει περισσότερους ιδιοκτήτες, ειδικά από αγροτικές περιοχές. Ήδη κάποιες προθεσμίες εκπνέουν και το ενδιαφέρον παρουσιάζεται μειωμένο.

Πότε ανοίγει η εφαρμογή του Ελληνικού Κτηματολογίου για τη δήλωση ακινήτων

Σε λειτουργία θέτει το Ελληνικό Κτηματολόγιο από την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου, νέα εφαρμογή για την υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης ακίνητης περιουσίας, με στόχους την εξυπηρέτηση των δικαιούχων, που διαμένουν μακριά από την περιοχή, όπου βρίσκονται τα ακίνητά τους και την ορθή καταχώριση των στοιχείων δήλωσης.

Κτηματολόγιο - Οι ενστάσεις του Δημοσίου "παγιδεύουν" τους ιδιώτες

Προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων που καλούνται να αποδείξουν στο Δημόσιο την κυριότητα της ιδιοκτησίας τους. Διαδικασία που αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρονοβόρα και πολυέξοδη.

Εμπλοκή στο Εθνικό Κτηματολόγιο από την έλλειψη δασικών χαρτών

Τροχοπέδη για τη σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου αποτελεί η έλλειψη κυρωμένων δασικών χαρτών για το σύνολο της ελληνικής επικράτειας, όπως υποστηρίζει με σημερινή ανακοίνωσή του το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ).

Subscribe to Εθνικό Κτηματολόγιο