Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το νεοδεξιό, οπισθοδρομικό και αυταρχικό, αποτύπωμα...

Το νεοδεξιό, οπισθοδρομικό και αυταρχικό, αποτύπωμα...

Το 2019 φεύγει αφήνοντας πίσω του ένα 'αποτύπωμα' που χαρακτηρίζεται κυρίως από τους πέντε τελευταίους μήνες της προωθούμενης παλινόρθωσης, από τη νεοδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη, όλων εκείνων ακριβώς των πολιτικών που έφεραν τον τόπο στην καταστροφή. Είτε πρόκειται για το συστηματικό ψαλίδισμα των μέτρων στήριξης των πιο αδύναμων – εργασιακών, κοινωνικών, που μέσα σε πολύ δύσκολες δημοσιονομικά συνθήκες, είχε λάβει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Είτε για πολιτικές που ευνοούν ημετέρους αδιαφορώντας για το δημόσιο συμφέρον, όπως λόγου χάρη, συμβαίνει με την, 'εμβληματική' κατά Μητσοτάκη, επένδυση του Ελληνικού. 

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών, εντός των ημερών περνάει από τη Βουλή τροπολογία  ανάθεσης σημαντικών έργων υποδομής, ύψους 70 εκατομμυρίων, στην θυγατρική του ΤΑΙΠΕΔ, 'Ελληνικό Α.Ε.', που σήμερα διαχειρίζεται το ακίνητο των 6.200 στρεμμάτων, ενόψει της μεταβίβασής του στη Lamda Development του ομίλου Λάτση. Στόχος να κερδηθεί χρόνος λόγω ανυπέρβλητων μπλοκαρισμάτων στη διαδικασία. Και το 'μάρμαρο' φυσικά το πληρώνει το Δημόσιο. Οι πολίτες. Τα αιώνια υποζύγια μιας 'επιχειρηματικότητας' χωρίς κανένα ρίσκο... Στην υγεία των κορόιδων, για άλλη μία φορά.

Ωστόσο αυτή - η οικονομική - είναι μία μόνο πτυχή της νεοδεξιάς, που θα αναπτυχθεί και την επόμενη χρονιά. Η έτερη πτυχή είναι η  κοινωνική οπισθοδρόμηση. Η μη συνταγματική αναγνώριση των δικαιωμάτων ταυτότητας φύλου. Η αστυνομική βία και αυθαιρεσία. Βία και αυθαιρεσία που ο πρωθυπουργός, κατά την παρουσίαση της νέας  ΔΙ.ΑΣ. της ΕΛ.ΑΣ, χθες, κάλυψε πλήρως, κάνοντας λόγο για “επιλεκτική πληροφόρηση που προκαλεί φτηνές εντυπώσεις” και για “εύκολη φημολογία κατά της Αστυνομίας”. Έτσι, για να μην ξεχνάμε την πραγματική ιδεολογική ταυτότητα της σημερινής εξουσίας!

Αρθρογράφος