Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σε ολισθηρό δρόμο...

Σε ολισθηρό δρόμο...

Η κυβέρνηση δίνει τον τόνο. Πας μη συμφωνών μαζί της, εθνοπροδότης. Έτσι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρομοίασε τον ΣΥΡΙΖΑ με “Δούρειο ίππο του Ερντογάν”. Είναι φανερό ότι, όπως κατήγγειλε και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, η κυβέρνηση, αμφισβητώντας τον πατριωτισμό της Αριστεράς, επιλέγει ολισθηρό δρόμο – μονοπάτια που παραπέμπουν σε ένα χθες που δίχασε και πλήγωσε τον τόπο. Και δεν είναι τυχαίο ότι βουλευτής της ΝΔ, που ξεχωρίζει για τις ακραίες θέσεις του, αναρτούσε φωτογραφία τουρκικού στρατιωτικού οχήματος να επιχειρεί να καταστρέψει μέρος του φράκτη στον Έβρο, σημειώνοντας με νόημα: “με τις πλάτες των ΣΥΡΙΖαίων” (για το θέμα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά δικηγόρος, μέλος της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ).  

Χειροπιαστό παράδειγμα στοχοποίησης και απειλών, ο εκδότης της εφημερίδας “Η Γνώμη”, στο Έβρο, Γιάννης Λασκαράκης, που 'τολμά' να ασκήσει κριτική, επιτελώντας απλά το δημοσιογραφικό λειτούργημα: να γράφει αυτά που γίνονται στον τόπο του. “Εθνικιστικό και μισαλλόδοξο τσουνάμι σαρώνει τον τόπο μας”, έγραψε, θέτοντας προς τους “αυτόκλητους υπερασπιστές της πατρίδας”, που νομίζουν ότι “βρίσκονται στο μέτωπο”, το ερώτημα: “Αν κατέβαινε ο Χριστός στις Καστανιές με ποιους θα πήγαινε με τους κυνηγούς ή τους κυνηγημένους;”. Φυσικά και το ερώτημα έμεινε αναπάντητο. 

Στο στόχαστρο του καλπάζοντος εθνολαϊκισμού βρίσκεται και ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, που η τοποθέτησή του “ή με τους ανθρώπους ή με τους ναζήδες”, είναι προφανές ότι ενόχλησε. Διαστρεβλώθηκε έτσι προκειμένου να... κατακεραυνωθεί 'αρμοδίως' ως “εθνοπροδότης”, με συλλογή μάλιστα υπογραφών για “εσχάτη προδοσία”! 

Και αυτό το κύμα εθνολαϊκιστικού συνεχίζεται και σε επίπεδο ειδησεογραφίας (παραπληροφόρηση, απόκρυψη), δημιουργώντας τοξική, πνιγηρή ατμόσφαιρα στη βάση μιας ρητορικής μίσους σε βάρος των προοδευτικών, δημοκρατικών δυνάμεων, την οποία ο τόπος έχει πληρώσει πολύ ακριβά...

Αρθρογράφος