Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κραυγή αγωνίας από τους ανθρώπους του δημόσιου Συστήματος Υγείας

Κραυγή αγωνίας από τους ανθρώπους του δημόσιου Συστήματος Υγείας

“Πάμε σαν τα πρόβατα στη σφαγή”: η κραυγή αγωνίας ανήκει στη νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Παμμακάριστος, Μάρθα Μαρκοπούλου και αποτυπώνει όλη την αγωνία των ανθρώπων του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, που δίνουν στην πρώτη γραμμή τον αγώνα κατά της πανδημίας.  Δεν είναι τυχαίο ότι πολλαπλασιάζονται οι καταγγελίες από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία σχετικά αφενός με τα κρούσματα μεταξύ του προσωπικού των νοσοκομείων και αφετέρου με τα δομικά προβλήματα που έρχονται επιτακτικά στο προσκήνιο. 

Ο αριθμός των κρουσμάτων μεταξύ των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία αυξάνεται, δημιουργώντας μεγάλες ανησυχίες για τις επόμενες εβδομάδες, κατά τις οποίες θα χρειαστεί στο έπακρο το πλήρες δυναμικό του δημόσιου συστήματος υγείας. Ενδεικτική είναι η καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, που μόνο φιλικά προσκείμενος προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση μπορεί να χαρακτηριστεί, ότι το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό με κορωνοϊό αντί να τεθεί σε καραντίνα, συνεχίζει να υπηρετεί κανονικά τους ασθενείς και μάλιστα εκείνων των ευπαθών ομάδων. Αλλά και ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Αγ. Σάββα, έκανε έκκληση για τα μέτρα ασφαλείας, θέτοντας το θέμα έλλειψης μασκών ενώ πολλαπλασιάζονταν τα κρούσματα στο προσωπικό των νοσοκομείων σε όλη τη χώρα. 

Παράλληλα με ανοικτή επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, αναδεικνύει τις δομικές δυσλειτουργίες που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Απαντώντας στο διάγγελμα Μητσοτάκη της Τρίτης, απέρριψαν τον πρωθυπουργικό υπαινιγμό περί “οικονομικού ανταλλάγματος”, γράφοντας ότι κατά του “αόρατου εχθρού” χρειάζεται “στρατιώτες (μόνιμο προσωπικό), επιθετικά όπλα (αναπνευστήρες και κλίνες ΜΕΘ), αμυντικά όπλα (ατομικά μέσα προστασίας για το υγειονομικό προσωπικό ώστε να μην βγει εκτός μάχης)”.  Θα απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης;

Αρθρογράφος