Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κοινή 'χορογραφία' Μητσοτάκη – Γεννηματά...

Κοινή 'χορογραφία' Μητσοτάκη – Γεννηματά...

Ημέρες μικρής ανάπαυλας για τους περισσότερους πολίτες, ημέρες πολιτικών διεργασιών ενόψει της επιλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, με τους δημοσιογράφους να προσπαθούν να διακρίνουν προθέσεις και... τάσεις. Εκείνο πάντως που διακρίνεται όλο και περισσότερο είναι η προοδευτική σύγκλιση Μητσοτάκη – Γεννηματά, που μοιάζουν να προχωράνε στην επιλογή του ονόματος μέσα από μια καλά σκηνοθετημένη χορογραφία. Μια 'χορογραφία' για ένα συμβολικό όσο και σοβαρής πολιτικής βαρύτητας θέμα, που, αν τελικά ολοκληρωθεί, θα σηματοδοτήσει σημαντικές πολιτικές εξελίξεις εντός της νέας χρονιάς. 

Και δεν είναι διόλου απίθανη η σύγκλιση αυτή, από τη στιγμή που το ΚΙΝΑΛ, σε πολλές περιπτώσεις, ασκεί αντιπολίτευση mezza voce, δηλαδή τόσο χαμηλών τόνων, που σχεδόν δεν ακούγεται. Όχι φυσικά από... απειρία. Αλλά από πολιτική επιλογή. Δεν είναι τυχαίο ότι συχνά στα τηλεοπτικά πάνελ, οι εκπρόσωποι του ΚΙΝΑΛ ξεσπαθώνουν κατά του ΣΥΡΙΖΑ, σαν να βρίσκεται ακόμη στην κυβέρνηση. Μέσα σε αυτό το κλίμα λοιπόν, η αίσθηση ότι με τις δηλώσεις της, η κα Γεννηματά προχωρά στην χορογραφία, όταν για παράδειγμα απορρίπτει υποψήφιο από τη Δεξιά παράταξη', προκειμένου να βγει 'εκτός κάδρου' ο νυν Πρόεδρος Παυλόπουλος. Παράλληλα από τις δηλώσεις Μητσοτάκη, πολλαπλασιάζονται οι ενδείξεις ότι η συμφωνία με την κα Γεννηματά είναι 'πακέτο' και αφορά Πρόεδρο αλλά και εκλογικό νόμο - “η πρόταση που ετοιμάζω είναι πολύ κοντά σε αυτό που έχω ακούσει από το ΚΙΝΑΛ”, είπε πριν από λίγες μέρες ο πρωθυπουργός. 

Αν, όπως όλα δείχνουν, επιβεβαιωθούν αυτά, τότε δημιουργούνται νέα δεδομένα, με κατάληξη που μπορεί να εκπλήξει δυσάρεστα τη νυν εξουσία όχι όμως τους πολίτες... Καλή Χρονιά!

Αρθρογράφος