Και πάει για την επόμενη γκάφα…

1
Και πάει για την επόμενη γκάφα...

Της Ελένης Τσερεζόλε

Τελικά αυτή η κυβέρνηση διεκδικεί στα ίσα τις δάφνες για την επιτελική της ικανότητα, όχι μόνο να μην δίνει λύσεις (αυτό το έχουμε διαπιστώσει από τον Ιούλιο του 2019) αλλά και να δημιουργεί προβλήματα.

Και μάλιστα εκεί όπου δεν υπάρχουν. Παραλίγο κρίση με την Κύπρο εξαιτίας της αμετροέπειας και των (επιεικώς) ανακριβειών του υπουργού Ανάπτυξης που επιμένει να κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ!

Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, σε σχέση με την τιμή του Μοριακού τεστ, που παραμένει υψηλή παρότι μειώθηκε (στα 47 από τα 60 ευρώ), ο υπουργός και αντιπρόεδρος της ΝΔ, επιχείρησε να αμαυρώσει τα κυπριακά PCR τεστ, που η τιμή τους ανέρχεται μόλις στα 20 ευρώ!

Συγκεκριμένα ο υπουργός μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, αφού στην αρχή απέδωσε σε… ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., τη χαμηλή τιμή των Μοριακών τεστ στην Κύπρο, όταν ο δημοσιογράφος Κ. Αθανασίου του επισήμανε ότι αυτά δεν τα λέει η Αξιωματική Αντιπολίτευση αλλά ο… εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας της Κύπρου, που είχε μιλήσει στην ίδια εκπομπή λίγη ώρα πριν, πέρασε στην αντεπίθεση!

Έσπευσε έτσι να αποδώσει τη χαμηλή τιμή των μοριακών της Κύπρου στην… κινεζική (!) τους προέλευση ενώ σύμφωνα με τον ίδιο είναι και «χαμηλής αξιοπιστίας». Την τοποθέτηση αυτή δεν άφησε να περάσει ο υπουργός Υγείας της Κύπρου Μιχάλης Χατζηπαντέλα και «τάπωσε» κανονικά τον Ελληνα υπουργό.

Απάντησε ότι τα τεστ στην Κύπρο «πληρούν τις αυστηρότερες των προδιαγραφών στην Ευρώπη». Προσθέτοντας βιτριολικά ότι η χώρα του «κατατάσσεται στις πρωτοπόρες χώρες» στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, χάρη στις «συνέργειες και συνεργασίες» μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την εξασφάλιση αξιόπιστου μοριακού ελέγχου στους πολίτες. Καμία σύγκριση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη δηλαδή.

Μπροστά στο δημόσιο αυτό εξευτελισμό, όπισθεν ολοταχώς από τον κ. Γεωργιάδη που σε ανάρτησή του απλά παραδέχεται τη γκάφα του. Και πάει για την επόμενη…