Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
“Ήρωες” μεν αλλά όχι και στα “βαρέα και ανθυγιεινά”..

“Ήρωες” μεν αλλά όχι και στα “βαρέα και ανθυγιεινά”..

Το κυβερνητικό αφήγημα που αναπαράγεται, προβάλλεται, επαναλαμβάνεται από τα, ουκ ολίγα, φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ, επιμένει ότι η σημερινή εξουσία έχει κύριο μέλημά της να στηρίξει τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία. Μάλιστα ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμά του πριν από δύο εβδομάδας μιλούσε για τους “μαχητές των νοσοκομείων μας” που “αξίζουν κάθε βοήθεια” γιατί “είναι οι ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες”. Μάλιστα. Η αναγνώριση όμως έχει και τα όριά της. Και αυτά φάνηκαν πάρα πολύ γρήγορα.

Συγκεκριμένα, όταν πλαίσιο της υιοθέτησης των δύο σχετικών ΠΝΠ στη Βουλή, 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν τροπολογία με την οποία ζητούσαν την άμεση ένταξη του συνόλου του προσωπικού των νοσοκομείων, του ΕΚΑΒ και του «Βοήθεια στο Σπίτι», στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δικαιολόγησαν την τροπολογία τους, τονίζοντας ότι πρόκειται για “εύλογο και αναμενόμενο χρέος” της Πολιτείας απέναντι σε αυτούς τους εργαζόμενους. Η απάντηση της κυβέρνησης ήταν κατηγορηματική. ΟΧΙ. Η κυβέρνηση που από μια αναγνωρίζει στα λόγια τον κρίσιμο ρόλο του προσωπικού της δημόσιας υγείας, στην πράξη αρνείται την ένταξή τους στις διατάξεις του νόμου περί βαρέων και ανθυγιεινών! Κυβέρνηση με δύο πρόσωπα. Επίδειξη υποκριτικού ενδιαφέροντος για τα φώτα της δημοσιότητας – ενός ενδιαφέροντος που εξανεμίζεται όταν καλείται να γίνει συγκεκριμένο...

24 ώρες μετά ο υφυπουργός Υγείας, Β. Κοντοζαμάνης χαρακτήριζε το αίτημα για μόνιμες, μαζικές προσλήψεις υγειονομικών “ιδεοληψίες” απέναντι στις οποίες υπερισχύει η ανθρώπινη ζωή! Λες και το αίτημα των προσλήψεων τίθεται διαζευκτικά με την προστασία της υγείας των πολιτών. Την ώρα που οι προσλήψεις και η παροχή μέσων προστασίας των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία είναι ακριβώς η απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία των πολιτών!

Αρθρογράφος