Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η διαφορά ήθους του ΣΥΡΙΖΑ

Η διαφορά ήθους του ΣΥΡΙΖΑ

Εγκαίρως ο Αλέξης Τσίπρας είχε δώσει το στίγμα της αντιπολίτευσης που θα ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. “Δεν θα ακολουθήσουμε τον ολισθηρό δρόμο της ΝΔ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση”. Ήταν τότε η περίοδος που η σημερινή κυβέρνηση ασκούσε καταστροφική αντιπολίτευση, σπέρνοντας τα μικρόβια του εθνολαϊκισμού με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά και την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού. 

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίρνει κάποια “ρεβάνς”. Δεν επιχειρεί να λαϊκίσει, εκμεταλλευόμενος τα πολλά στραβοπατήματα της κυβέρνησης, με τελευταίο, το γεγονός ότι  στη συνάντηση της Κωνσταντινούπολης, για το μεταναστευτικό, όπου θα βρίσκονται Γαλλία, Γερμανία, δεν έχει προσκληθεί. Με αίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης, η Αξιωματική Αντιπολίτευση καταθέτει συστηματικά τις προτάσεις της περί της ανάγκης διεθνοποίησης, διεκδικήσεων, μετεγκαταστάσεων απευθείας από την Τουρκία στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας ότι δεν αρκεί η φραστική και οικονομική στήριξη για να μετατραπεί η χώρα σε αποθήκη ψυχών. Ακριβώς αυτό πρέπει να αποφευχθεί.

Την ίδια, εθνικά υπεύθυνη και κοινωνικά χρήσιμη, τακτική ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και στο θέμα του κορωνοϊού. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ο Παύλος Πολάκης είχε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια και του κατέθεσε προτάσεις για την καλύτερη θωράκιση του ΕΣΥ και την αύξηση των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 

Ωστόσο απέναντι σε αυτή τη στάση ευθύνης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει (και μάλλον δεν θα το κάνει) καταδικάσει τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, που περιέγραφε τον ΣΥΡΙΖΑ ως “Δούρειο ίππο του Ερντογάν”! Μια ανιστόρητη, αβάσιμη, άτοπη και προκλητική δήλωση, την οποία αντανακλούν και κάποιες τοποθετήσεις βουλευτών της ΝΔ. Μια δήλωση που δείχνει απλά τη διαφορά ήθους...

Αρθρογράφος