Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εντυπωσιακό “κουκούλωμα” πραγματικών ειδήσεων

Εντυπωσιακό “κουκούλωμα” πραγματικών ειδήσεων

Κοντεύει να θεσμοποιηθεί. Κάθε φορά που η κυβέρνηση “ζορίζεται” σε κάποιο μέτωπο, τότε η Ελληνική Αστυνομία καλείται προς δημιουργία εντυπώσεων στο πλαίσιο επικοινωνιακού αντιπερισπασμού. Το Σάββατο το βράδυ λοιπόν, σε ώρα μετάδοσης των Δελτίων Ειδήσεων, ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, με τη βοήθεια ελικοπτέρου, drone, σιδηροτροχού, χρήσης βίας, επιχείρησαν ανακατάληψη δύο κτιρίων στο Κουκάκι (στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου), που είχαν επανακαταλάβει οι καταληψίες! Η επιχείρηση έλαβε πολύ εντυπωσιακό χαρακτήρα με τους άνδρες της αστυνομίας να δέχονται τις αντιδράσεις των καταληψιών (που τους πέταξαν μπογιές και πέτρες) πριν τους εκδιώξουν και τους συλλάβουν. Η όλη ιστορία κράτησε δύο ώρες ενώ χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στ. Πέτσας “είδε” σε αυτό το σόου “μάθημα δημοκρατίας”! 

Η αλήθεια είναι ότι το νέο κεφάλαιο στο σήριαλ βοήθησε την κυβέρνηση να “θάψει” σειρά άλλων, λιγότερο “βολικών” ειδήσεων. Όπως για παράδειγμα την είδηση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων, κατά την πρώτη επιχείρηση ανακατάληψης του κτιρίου δίπλα στην οικία Ινδαρέ: σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, δεν βρέθηκαν αποτυπώματα των γιών του σκηνοθέτη, παρά τα όσα είχαν διαρρεύσει “αρμοδίως” τότε. Καταρρίπτεται έτσι το σενάριο περί δήθεν συμμετοχής τους στην κατάληψη, που χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογία για την αστυνομική εισβολή στην κατοικία του σκηνοθέτη.

Την ίδια στιγμή, τα νέα από το μέτωπο της οικονομίας κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι. Οι υποσχέσεις περί ενίσχυσης της μεσαίας τάξης, προσέλκυσης επενδύσεων, αλλαγής του οικονομικού κλίματος, αποδεικνύονται, στην καλύτερη περίπτωση, φρούδες ελπίδες, στη χειρότερη, απλά ψέματα. Για παράδειγμα, έξι μήνες διακυβέρνησης νεοδεξιάς ήσαν αρκετοί για τη συρρίκνωση κατά 1,1 δισ. Ευρώ των δημοσίων επενδύσεων – το 2019 έκλεισε έτσι με ιστορικό χαμηλό 20ετίας. Αυτές τις ειδήσεις “κουκούλωσε” η εντυπωσιακή επιχείρηση στο Κουκάκι...

 

Αρθρογράφος