Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δεν μας αξίζουν ανδρείκελα και αριβίστες πολιτικοί

Σε Εθνικές εορτές σαν την 25η Μαρτίου του 1821, σύμπασας ο ελληνισμός αισθάνεται υπερηφάνεια, ψυχική ανάταση και εθνικοπατριωτική διέγερση. Οι μέρες των εθνικών επαιτειών φέρνουν στις θύμησες τις χρυσές σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Οι μνήμες των ελλήνων αντλούν  δύναμη, σθένος και παλμό από τα μέγιστα των μεγίστων κατορθωμάτων της Μάχης του Μαραθώνα, της Μάχης των Θερμοπυλών με το Μολών Λαβέ και τους 300 του Λεωνίδα, τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας και τόσων άλλων συγκλονιστικών Μαχών με προεξέχουσες εκείνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που έχουν καταγραφεί ως οι σημαντικότερες μάχες στους τόμους της Παγκόσμιας Ιστορίας. Οι διαμαντένιες σελίδες της Παγκόσμιας Ιστορίας έχουν γραφεί από Έλληνες. Αν οι έλληνες δεν νικούσαν τους πέρσες στις δραματικές αναμετρήσεις του Μαραθώνα και της Σαλαμίνας, η Ευρώπη θα είχε κατακτηθεί από την τότε ηγέτιδα δύναμη του ασιατικού χώρου Περσία και το ρουν της Παγκόσμιας Ιστορίας θα ήταν τελείως διαφορετικό. Η Αρχαία Ελλάδα υπήρξε το ανάχωμα στον ασιάτη εισβολέα. Με τις θρυλικές νίκες κατά των περσών δημιουργήθηκαν οι αντικειμενικές συνθήκες για τη γένεση των πρωτοκορυφαίων του ανθρώπινου πνεύματος σαν τους Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτέλη και τόσους άλλους γίγαντες της φιλοσοφίας και των επιστημών. Ο Νίτσε στο βιβλίο του «Η Γέννηση της Τραγωδίας (1872) είχε γράψει τα εξής για τους Αρχαίους Έλληνες: «Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει  τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα. Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και  αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του. Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ’ αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους. Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».       

Η Πατρίδα από το Μάιο του 2010 και για επτά συναπτά χρόνια είναι υποταγμένη στο πέλμα του δυνάστη των μνημονίων. Δεν μας υπέταξαν οι Πέρσες και μας υποδούλωσαν τα μνημόνια. Διεφθαρμένοι και πουλημένοι πολιτικοί πέταξαν την Ελλάδα στο βάραθρο των μνημονίων. Τα μνημονιακά κόμματα εξουσίας κατάντησαν φερέφωνα των ΗΠΑ και της Γερμανίας. Το δικομματικό κατεστημένο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για την χρεοκοπία του 2009 και την καθυπόταξη της χώρας στους ξένους πιστωτές. Ωστόσο, τα σημερινά κόμματα εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, με την ανωριμότητα και την επιπολαιότητά τους κατά την άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής, ενέχουν σημαντικό μέρος των ευθυνών για την παρατεταμένη κοινωνικοοικονομική κρίση που μετά το 2009 βιώνουμε ως Ελληνικό Έθνος. Με μαριονέτες και ανδρείκελα των ΗΠΑ και της Γερμανίας δεν μπορεί να ασκηθεί αποτελεσματική εθνική κοινωνικοοικονομική πολιτική.

Υπάρχουν έλληνες πατριώτες που μπορούν να μπουν μπροστά και να σώσουν την τιμή της πατρίδας. Απαιτείται όμως εθνική εγρήγορση και αφύπνιση της ελληνικής ψυχής. Δεν είναι δυνατόν να μας κυβερνούν πολιτικά υποκείμενα, που στο πρόσφατο παρελθόν ορκίζονταν ότι ούτε πεθαμένοι δεν θα ψήφιζαν τα μνημόνια και οι οποίοι όχι μόνο τα ψήφισαν, αλλά ικετεύουν σήμερα έρποντας και γλείφοντας τους Τραμπ, Μέρκελ και Σόιμπλε, να κλείσουν την  αξιολόγηση και είναι πρόθυμοι να ψήφιζαν όσα μνημόνια τους πλασάρουν οι προστάτιδες δυνάμεις. Δεν μας αξίζουν αριβίστες, τυχάρπαστοι και ανδρείκελα πολιτικοί. Αν η μοίρα της Ελλάδας είναι να κυβερνάται από πολιτικά πρόσωπα σφουγγοκωλάριους των ΗΠΑ και της Γερμανίας, τότε ως λαός φέρουμε ακέραια την ευθύνη για την συνεχώς επιδεινούμενη κοινωνικοοικονομική κρίση και την υποταγή της πατρίδας στον τύραννο των μνημονίων.

 

 

 

Αρθρογράφος