Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Το αχρείο κομματικό σύστημα εξουσίας εκτρέφει τους Σώρρες

Η καταδικη του διαβόητου «κροίσου» Αρτέμη Σώρρα σε οκταετή φυλάκιση άνευ αναστολής από το δικαστήριο Πατρών, φέρνει στην επιφάνεια τις ενδογενείς παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας και τις νοσηρές αγκυλώσεις του εγχώριου κομματικού-πολιτικού συστήματος εξουσίας. Χιλιάδες πολίτες πίστευαν και βέβαια εξακολουθούν να πιστεύουν, ότι ο Σώρρας κολύμπαγε στα πλούτη και κατείχε περιουσιακά στοιχεία αξίας εκατοντάδων δις ευρώ (€). Ο Σώρρας είναι ιδρυτής και πρόεδρος του κόμματος κόμμα Ελλήνων Συνέλευσις. Οι προσχωρήσεις πολιτών στην Ελλήνων Συνέλευσις είναι μαζικές και η δημιουργία κομματικών πυρήνων παρατηρείται σε πολλές περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Οι οπαδοί του κόμματος πιστεύουν, ότι, ο Σώρρας σε ιδίους τραπεζικούς λογαριασμούς έχει καταθέσεις εκατοντάδων δις €, με τις οποίες μπορεί να εξαλείψει το σύνολο του δημοσίου χρέους της Ελλάδας και παράλληλα να ξεχρεώσει όλες τις οφειλές των πολιτών σε τράπεζες, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία. Η Τράπεζα της Ελλάδας αναζήτησε τραπεζικούς λογαριασμούς του Σώρρα στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Πουθενά δεν βρέθηκαν τα εκατοντάδες δις € που λέει ότι κατέχει. Είναι άφραγκος. Εκτός της ποινής φυλάκισης των οκτώ ετών που του επέβαλε το δικαστήριο Πατρών, βέβαιο είναι ότι ο Αρτέμης Σώρρας θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ελληνική δικαιοσύνη και σε άλλες υποθέσεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Εντούτοις, η θλιβερή διαπίστωση ότι χιλιάδες πολίτες πιστεύουν τα λεγόμενα του Σώρρα περί κατοχής σε τραπεζικούς του λογαριασμών ποσών εκατοντάδων δις €, καταδεικνύει την ηθική κατάπτωση και τον εκφυλισμό της ελληνικής κοινωνίας. Το αποκρουστικό φαινόμενο Σώρρα αποτελεί έναν από τους πολλούς κρίκους της αλυσίδας, που απαριθμεί τα κρούσματα διαφθοράς και ανηθικότητας του μεταπολιτευτικού κομματικού-οικονομικού-πολιτικού συστήματος εξουσίας. Ποιοι εξέθρεψαν και δημιούργησαν φαινόμενα σαν του Κοσκωτά και του Λαυρεντιάδη; Ποιοι δημιούργησαν τη συντεχνία των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, που μετά τη μεταπολίτευση ελέγχουν το κύκλωμα των κρατικών προμηθειών; Ποιοι έπαιρναν όλες τις μεγάλες εργολαβίες και τις αναθέσεις των εκατοντάδων δις €, του ΟΤΕ, του κυκλώματος των φαρμάκων, των εξοπλιστικών προγραμμάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις, της ΔΕΗ και των δημοσίων έργων; Ποιοι τσέπωναν τα θαλασσοδάνεια των δεκάδων δις €; Ποιοι έστησαν το κερδοσκοπικό παίγνιο της υποτίμησης της δραχμής στις 13 Μαρτίου του 1998, αποκομίζοντας κέρδη εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δραχμών σε βάρος της χώρας; Ποιοι και με τις πλάτες ποίων, κερδοσκόπησαν στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών κατά την περίοδο 1998-1999, τσεπώνοντας κέρδη δεκάδων τρισεκατομμυρίων δραχμών;

Μιλάμε για μπίζνες και κερδοσκοπικές συναλλαγές συνολικής αξίας εκατοντάδων δις ευρώ, που μετά τη μεταπολίτευση διακινήθηκαν στο κλειστό κύκλωμα των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, των θεσιθήρων της κρατικής-τραπεζικής εξουσίας και σε κάθε κομματικό παρατρεχάμενο (συνδικαλιστές, κ.ά.), με τις πλάτες βέβαια ισχυρών πολιτικών προσώπων απ’ όλο το πολιτικό φάσμα κυβερνητικής εξουσίας. Οι «δουλίτσες» δίνονται με το αζημίωτο. Οι μίζες σε κυβερνητικούς παράγοντες, καρεκλοκένταυρους της κρατικής εξουσίας και κάθε λογής κομματόσκυλο, έμπαιναν κατά ριπάς δεκάδων δις € στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς στην Ελλάδα και ιδίως στο εξωτερικό. Στις απαντήσεις των προαναφερθέντων ερωτημάτων υποκρύπτονται οι αιτιώδεις παράγοντες, προκάλεσαν την χρεοκοπία της Ελλάδας το 2009 και την υποταγή του ελληνικού λαού στην μπότα των μνημονίων. Παραδόξως, τα αχρεία πολιτικά πρόσωπα και οι επαγγελματίες θεσιθήρες της κρατικής-τραπεζικής εξουσίας, που ευθύνονται για την χρεοκοπία του 2009, εξακολουθούν να κατέχουν τα ηνία της κυβερνητικής εξουσίας και οι τύχες της πατρίδας να εξαρτώνται από τις δικές τους αποφάσεις. Ο ελληνικός λαός, που εννοείται δεινοπαθεί από το δυνάστη των μνημονίων, συνεχίζει να τους ψηφίζει και αδιαμαρτύρητα να υπομένει τα χαράτσια και τα ψαλιδίσματα μισθών και συντάξεων.

Αρθρογράφος