Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Kινητοποίηση φορέων την Πέμπτη 23 Μαΐου ενάντια σε συνδικαλιστικές διώξεις

Μοιραστείτε το

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων που διαμαρτύρονται για «το μπαράζ συνδικαλιστικών – πολιτικών διώξεων που βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα ενάντια σε όποια φωνή υψώνεται για να αντισταθεί πραγματικά στη βαρβαρότητα του συστήματος και της κυβέρνησης. Όλο και πυκνώνουν τα πειθαρχικά και οι δίκες αγωνιστών, συνδικαλιστών, εργαζομένων και νεολαίων που αγωνίζονται».

Η νέα κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαΐου στις 6.30μμ με τόπο συγκέντρωσης τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ οι διοργανωτές αναφέρουν πως: «Δεκάδες εκπαιδευτικοί στα σχολεία παραπέμπονται σε πειθαρχικά, σέρνονται σε δίκες, καλούνται σε απολογία, για τη συνδικαλιστική και πολιτική τους δράση. Για συμμετοχή τους σε συγκεντρώσεις που καλέστηκαν από τα σωματεία τους ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης. Επειδή συμμετείχαν σε λαϊκές κινητοποιήσεις. Εκπαιδευτικοί διώκονται ακόμα και για δημόσια διατύπωση άποψης».

Παράλληλα απαριθμούν σειρά ανάλογων περιστατικών σε διάφορους χώρους όπως:

«Των διώξεων συνδικαλιστών της ΠΕΝΕΝ με την κατηγορία της παρεμπόδισης εκτέλεσης των δρομολογίων των πλοίων σε ημέρα πανεργατικής απεργίας.
Της δίωξης της προέδρου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Αγ. Σάββας, Κατερίνας Πατρικίου, από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, ύστερα από συμμετοχή του σωματείου στην απεργία ενάντια στις απολύσεις των συμβασιούχων καθαριότητας.
Της δίωξης του πρόεδρου του σωματείου εργαζομένων του Πειραϊκού Φαρμακευτικού Συνεταιρισμού (ΠΕΙΦΑΣΥΝ).
Της καταδίκης σε 10 μήνες φυλάκισης του προέδρου του Συνδικάτου Τύπου – Χάρτου για τη συμμετοχή του σε απεργιακό αγώνα ενάντια στην απόλυση εργαζομένου.
Της δίωξης 10 αγωνιστών της ΟΡΜΑ που παραπέμπονται σε δίκη στις 23/5 για συμμετοχή τους σε διεθνιστική – αντιπολεμική συγκέντρωση.
Της δίωξης 46 εργαζομένων – ανέργων που παραπέμπονται σε δίκη στις 17/12, από το στέκι Pasamontaña για την πραγματοποίηση εργατικής μοτοπορείας.

Οι αγώνες έχουν τη δύναμη να ανατρέπουν τις επιθέσεις, όπως έγινε και με την επαναπρόσληψη του Δημήτρη Αντωνίου.».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.