Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αύριο οι κρίσιμες δημοτικές εκλογές στην Τουρκία – «Εκλογική περιπέτεια» για τον Ερντογάν

Μοιραστείτε το

Ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις κρίσιμες δημοτικές εκλογές στην Τουρκία. Αύριο Κυριακή 31 Μαρτίου, εκατομμύρια Τούρκοι ψηφοφόροι σε όλη τη χώρα θα μεταβούν στις κάλπες για τις τοπικές εκλογές.

Το μεγάλο βραβείο όμως βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, μία γιγαντούπολη 16 εκατομμυρίων κατοίκων όπου ο νυν δήμαρχος και υποψήφιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου αντιμετωπίζει τον εκλεκτό του Ερντογάν, Μουράτ Κουρούμ. Σε νέα δημοσκόπηση αποτυπώθηκε ότι ο Ιμάμογλου προηγείται με «καθαρό» προβάδισμα 7 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Κουρούμ.

Ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις κρίσιμες δημοτικές εκλογές στην Τουρκία.

«Το μεγάλο στοίχημα είναι η Κωνσταντινούπολη και εκει φαίνεται πως το χάνει ο κ. Ερντογάν. Αυτό πιθανώς θα δημιουργήσει εκνευρισμό. Πιθανώς να κερδίσει πάλι ο Ιμάμογλου είναι με κάποιες μονάδες μπροστά», είπε αρχικά.

«Αυτό που προβληματίζει είναι ότι υπάρχει ένα κλίμα αντιπαράθεσης και στην Τουρκία αλλά και στην Ελλάδα. Όταν οι δυο χώρες έχουν έντονο εσωτερικό κλίμα πολλές φορές βρίσκουμε διέξοδο σε μια ρητορική εθνικιστικού τύπου για να ξεπεράσουμε τα εσωτερικά προβλήματα. Υπάρχει ο κίνδυνος λόγω των εσωτερικών προβλημάτων, το εξωτερικό κλίμα μεταξύ των δύο χωρών να χαλάσει. Πρόκειται για άλλη μια εκλογική περιπέτεια του Ερντογάν».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.