Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Απεργία στις 17 Απριλίου: Δεμένα θα είναι τα πλοία στα λιμάνια – Τι θα γίνει με το Μετρό

Μοιραστείτε το

Την Τετάρτη 17 Απριλίου, η ΓΣΕΕ θα προχωρήσει σε 24ωρη απεργία, με αρκετούς κλάδους να συμμετέχουν σε αυτήν. Στην απεργία έχει ανακοινώσει ήδη συμμετοχή η ΕΙΝΑΠ και η ΟΛΜΕ με τρίωρη στάση εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο τομέας που απασχολεί τον περισσότερο κόσμο είναι το πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία. Το μόνο Μέσο Μεταφοράς που ανακοίνωσε πως θα συμμετέχει είναι η ΠΝΟ, η οποία θα κρατήσει δεμένα τα πλοία στο λιμάνι.

Μετρό, Τραμ και Λεωφορεία
Μέχρι στιγμής κανένα άλλο Μέσο Μαζικής Μεταφοράς δεν έχει δηλώσει συμμετοχή στην απεργία.

Πιο συγκεκριμένα, τα σωματεία αναμένεται να ανακοινώσουν αν θα συμμετέχουν στην απεργία μέχρι τη Δευτέρα. Επικρατεί, μάλιστα, και το σενάριο να κάνουν κάποιες στάσεις εργασίας.

Σημειώνεται πως η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη απεργία στις 21 Μαΐου.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ
«Την ώρα που η ακρίβεια έχει γίνει θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων, με τον πληθωρισμό να έχει εξαντλήσει τα εισοδήματά τους και την αγοραστική τους δύναμη να βρίσκεται στα τάρταρα, την ώρα που η ΓΣΕΕ έχει τεκμηριωμένα καταθέσει πρόταση για αύξηση στο 60% του διάμεσου μισθού που είναι το κατώφλι της φτώχειας συν την αύξηση της παραγωγικότητας και τον εκτιμώμενο πληθωρισμό, την ώρα που η Ελλάδα είναι πρώτη στη συμμετοχή των επιχειρηματικών κερδών στο εθνικό εισόδημα αλλά προτελευταία στους μισθούς των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, η Κυβέρνηση ανακοινώνει κατώτατο μισθό αναντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων» αναφέρει η ΓΣΕΕ.

Όπως σημειώνει οι αυξήσεις που σε καμία περίπτωση δε διασφαλίζουν συνθήκες στις οποίες ένας εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, δε θα βρίσκεται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας και θα έχει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Η ΓΣΕΕ έχει λάβει απόφαση και διοργανώνει με δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, Γενική Απεργία για τις 17 Απριλίου.

Κλιμάκια της Συνομοσπονδίας έχουν μέχρι στιγμής επισκεφτεί περίπου 30 πόλεις της Ελλάδας, επικοινωνώντας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις με στόχο τη μαζική και ενωτική συμμετοχή στην απεργία του Απριλίου.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.