Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας κάνει αιχμηρά σχόλια

Μοιραστείτε το

Από τους πρώτους ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου, που μίλησε δημόσια για τις αλλεπάλληλες καταγγελίες σεξουαλικής και λεκτικής κακοποίησης ήταν ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

Ο σκηνοθέτης του «Έτερος Εγώ» αναφερόμενος στα λεγόμενα των Αλέξη Κούγια και Γιώργου Μπαμπινιώτη στην υπόθεση Λιγνάδη, τόνισε «ας μην πολεμάμε τους ανθρώπους, άλλα το δημόσιο αποτύπωμα τους όταν αυτό είναι συνειδητή επιλογή τους».

Αυτή τη φορά ο σκηνοθέτης σε ανάρτησή του, που αποθεώνεται από την διαδικτυακή κοινότητα, έγραψε είναι «ανόητο να αναλύσει» εν έτει 2021, «γιατί η αξιοπιστία ενός ανθρώπου δεν είναι συνδεμένη με τη σεξουαλική του ταυτότητα ή το επίπεδο μόρφωσης του».

«Όσοι ξοδεύουν το χρόνο και τη σκέψη τους για να επιτεθούν στον κύριο Κούγια, ή στον κύριο Μπαμπινιώτη δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να εξυπηρετούν το σκοπό τους και να απομακρύνονται από το δικό τους σκοπό», προσθέτει ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

«Ο σκοπός ενός συνηγόρου υπεράσπισης δεν είναι να αποκαταστήσει τον πελάτη του κοινωνικά, αλλά να τον ξεμπλέξει όσο καλύτερα μπορεί από μια ανθρώπινη κατασκευή που ονομάζεται νόμος», και προσθέτει ότι «ο σκοπός ο δικός μας, είναι αυτή η ανθρώπινη κατασκευή που ονομάζεται νόμος, να γίνει επιτέλους ανθρώπινη».

Όπως επισημαίνει ο σκηνοθέτης δεν πρέπει να κάνουμε επίθεση στον Αλέξη Κούγια: «Ένας άλλος λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να επιτιθέμεθα στον συγκεκριμένο ποινικολόγο, είναι γιατί με τον λόγο του, εξυπηρετεί τον δικό μας αγώνα. Γιατί η ίδια η δικαιοσύνη κάποια στιγμή, θα ντραπεί με τον εαυτό της, όταν συνειδητοποιήσει, πως ένας διχαστικός και ρατσιστικός λόγος, που δεν έχει καμία θέση στην εποχή που ζούμε, όχι μόνο ευδοκιμεί εντός των αιθουσών της, αλλά καθιστά και αυτόν που τον εκφέρει διαπρεπή και επιτυχημένο».

Για το Γιώργο Μπαμπινιώτη υπογραμμίζει, «σε ότι αφορά τον κύριο Καθηγητή, εκείνος φρόντισε να βάλει τη λέξη “φιλότιμο” μόνο στο λεξικό του, εμείς παλεύουμε να την βάλουμε μέσα στην παιδεία μας και σε όλες τις δραστηριότητες της ζωής μας. Εκείνοι παλεύουν για την Αρχή, με σημαία τους “το φυσιολογικό” και την “ευγλωττία” και εμείς για την Αξία χωρίς καμία σημαία και με γνώμονα τον άνθρωπο».

«Πόσο χρήσιμο θα ήταν για την Ανθρωπότητα αν άνθρωποι σαν τον κύριο Κούγια με το μυαλό, την εργατικότητα και το πείσμα που διαθέτουν, αγωνίζονταν για να κάνουν το επάγγελμα τους λειτούργημα και όχι δουλειά. Απονομή δικαίου και όχι διαγωνισμό στρατηγικής ευφυΐας. Αν άνθρωποι σαν τον κύριο Μπαμπινιώτη καταλάβαιναν την αξία του να είσαι Δάσκαλος και όχι καθηγητής και μάθαιναν τα παιδιά μας, όχι τι να σκέφτονται, άλλα πως».

«Ας μην πολεμάμε τους ανθρώπους, άλλα το Δημόσιο Αποτύπωμα τους όταν αυτό είναι συνειδητή επιλογή τους», καταλήγει ο σκηνοθέτης.

Στην ανάρτησή του ο Σωτήρης Τσαφούλιας επισυνάπτει φωτογραφία η οποία απεικονίζει την ετυμηλογία της λέξης «μαλάκυνση» με την υποσημείωση ότι «οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.