Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κηδεία βγαλμένη από ταινία για Ιταλό μαφιόζο (Βίντεο & Φωτογραφίες)

Μοιραστείτε το

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ιταλία η κηδεία του Ιταλού μαφιόζου, Βιτόριο Καζαμόνικα.

Ο 65χρονος άνδρας ήταν ισχυρό μέλος οικογενείας, η οποία εμπλέκεται σε υποθέσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, χρηματικών εκβιασμών, διακίνησης ναρκωτικών και τοκογλυφίας, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Η κηδεία του 65χρονου, που έγινε στην εκκλησία «San Giovanni Bosco» στα περίχωρα της Ρώμης θύμιζε σκηνή από τις διάσημες ταινίες «Νονός».

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της τελετής ακουγόταν και το soundtrack των εν λόγω ταινιών.

Στην είσοδο της εκκλησίας τοιχοκολλήθηκαν αφίσες με τον αποθανόντα μαφιόζο ντυμένο με άσπρα ρούχα και την φράση «είσαι ο νέος βασιλιάς της Ρώμης, τώρα πρέπει να κατακτήσεις τον ουρανό».

Το φέρετρο μεταφέρθηκε στο ναό με μία εντυπωσιακή, πολυτελή άμαξα με άλογα, ενώ την ώρα που έμπαινε στην εκκλησία ένα ελικόπτερο πετούσε ροδοπέταλα και τριαντάφυλλα στο γύρω χώρο.

Ο Βιτόριο Καζαμόνικα θεωρούνταν ένας από τους νονούς της νύχτας με διασυνδέσεις με τη μαφία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Αντζελίνο Αλφάνο, ζήτησε από το νομάρχη της Ρώμης να του παρουσιάσει μια αναλυτική έκθεση σχετικά με το περιστατικό.

Ο ιερέας, που τέλεσε την κηδεία, δηλώνει ότι δεν γνώριζε ποιος ακριβώς ήταν ο νεκρός.

Ακόμα, ο δήμαρχος της Ρώμης, Ινιάτσιο Μαρίνο και ο Ματέο Ορφίνι, που είναι πρόεδρος του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος» εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το περιστατικό.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.